11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Cedevita iznijela svoje zahtjeve pred sjutrašnju Skupštinu ABA lige

Košarka

Comments 0

Cedevita iznijela svoje zahtjeve pred sjutrašnju Skupštinu ABA lige

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Strasti oko nemilih dešavanja na finalnim mečevima ABA lige još uvijek se ne smiruju, a nove polemike bi mogla da pokrene "deklaracija", koju je prema saznanjima Večernjih novosti spremila Cedevita. Zagrepčani će pisani dokument pokušati da stave na dnevni red sjednice Skupštine ABA lige zakazane za 24. maj.

Kako pišu Novosti, između ostalog, u "deklaraciji" se pozivaju svi klubovi da se "ograde od načina navijanja i organizacije utakmica, prikazanih u finalnoj seriji, koje ni na koji način nijesu bile u sportskom duhu niti odražavale osnovne postulate na kojima počiva ABA liga, prvenstveno na fer-pleju i nultoj stopi tolerancije na nasilje".

Takođe, tu je i prijedlog dopune pravila u kojima će se tijelima asocijacije omogućiti da brže djeluju i spriječe ponavljanje sličnih događaja. Ono što će dovesti do najveće polemike jeste traženje da se "utvrdi da su izgredi u finalnoj utakmici u potpunosti košarkaški delegitimirali osvojenu titulu", kao i zahtjev da se "u minimalno naredne dvije sezone sve međusobne utakmice Budućnosti i Crvene zvezde, igraju van država u kojima su ova dva kluba registrovana, odnosno minimalno 400 km od sjedišta, kao i bez prisutnosti publike", stoji u pisanju Novosti.

Kako se navodi želja je da se svi klubovi pismeno slože sa tim, ostaje da se vidi kakva će biti reakcija ostalih članova Skupštine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR