6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poznat spisak timova za predstojeću sezonu Eurokupa, na listi i Budućnost

Košarka

Comments 0

Poznat spisak timova za predstojeću sezonu Eurokupa, na listi i Budućnost

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Sastavljen je spisak timova koji će na jesen učestvovati u novom izdanju Eurokupa. Na spisku se trenutno nalazi 25 imena, odnosno jedno više u odnosu na broj klubova koji će učestvovati u samom takmičenju. Razlog leži u činjenici da će jedan od ovih timova sljedeće godine igrati u Euroligi, zahvaljujući specijalnoj pozivnici koju će dodijeliti ovo takmičenje u danima koji predstoje. 

Takmičenje počinje u oktobru, a u njemu će se naći klubovi iz 11 različitih liga. Povratnici u takmičenje su klubovi iz Grčke i Izraela, a zanimljivo je da će i aktuelni šampioni Lige šampiona koju organizuje FIBA, Virtus iz Bolonje, nastupati u „rivalskom“ Eurokupu.

Na vrhu liste nalaze se tri tima iz regionalne ABA lige - Budućnost iz Podgorice, Partizan i Cedevita Olimpija iz Ljubljane. Iz Francuske nam dolaze Monako, Limož i Nanter, a dva predstavnika daće Njemačka, pa će u Eurokupu ove sezone zaigrati Oldenburg i Ulm.

Čak četiri predstavnika dolaze iz italijanskog Palakanestra. Tako će u drugom po jačini košarkaškom takmičenju u Evropi ove sezone zaigrati šampion tog prvenstva, Venecija, kao i Trento, već pomenuti Virtus iz Bolonje, kao i Breša. Španska ACB liga daje tri tima, pa će tako Unikaha, Huventud i River Andora braniti čast ove zemlje.

Tofaš, Galatasaraj i Darušafaka dolaze iz turskog košarkaškog šampionata, a prema preliminarnom spisku, tu su i tri kluba iz VTB lige - Uniks, Zenit i Lokomotiva iz Kubanja.

Spisak kompletiraju Promiteas iz Patrasa, Ritas Viljnus, Arka iz Gdinje i Makabi Rišon iz Izraela.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR