15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odličan potez Portlanda, Golden Stejt vratio važnog člana ekipe

Košarka

Comments 0

Odličan potez Portlanda, Golden Stejt vratio važnog člana ekipe

Izvor: Mozzartsport

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Nakon velikih uzbuđenja u prvoj noći NBA prijelaznog roka, odnosno “free agency“ transfera stvari su se malo smirile. Svi i dalje čekaju šta će da odluči Kavaj Lenard koji se još nije oglasio, ali to ne znači da nije bilo zanimljivih poslova koje će promijeniti lica nekih klubova.

Najuzbudljiviji posao se dogodio između Majami Hita i Portland Trejk Blejzersa. Majami je morao da pronađe način da oslobodi prostor na seleri kepu kako bi mogao da potpiše Džimija Batlera, a našao ga je tako što je poslao centra Hasana Vajtsajda u Portland. Blejzersi su u suprotnom pravcu poslali Majersa Leonarda i Maurisa Harklesa kojeg je Majami odmah proslijedio u Los Anđeles Kliperse dodavši u tom poslu jedan budući pik prve runde drafta.

Portland je tako dobio centra koji će mijenjati povrijeđenog Jusufa Nurkića, a s obzirom da Vajtsajdu ugovor ističe za godinu dana, onda neće biti problema u svlačionici jer je pitanje kada će se Nurkić uopšte vratiti na teren. Sada ne mora da žuri. Portland je svakako povukao nekoliko dobrih poteza u ova dva dana pa su sada u poziciji jedne od najboljih ekipa na Zapadu. Nakon što su doveli Vajtsajda, potpisali su i Entonija Tolivera koji će im donijeti šutersku opciju na “četvorci“.

Boston je tražio centra, a našao ga je u Enesu Kanteru. Možda bi Seltiksima bolje došao neki odbrambeni centar, ali s obzirom da su Kantera platili samo 10.000.000 dolara za dvije godine ugovora, onda je ovo odličan potez.

I Golden Stejt Voriors su pronašli svog centra. To je Kevon Luni, igrač koji je već bio na njihovom rosteru, a kojeg su takođe malo platili. On je dobio ugovor na tri godine koji vrijedi 15.000.000.

Čikago je na poziciju plejmejkera doveo Tomasa Satoranskog, Hjuston je vratio Ostina Riversa, a Dalas Džej Džej Bareu i Maksi Klebera te potpisao Seta Karija. Dobar potez je napravio Milvoki koji je potpisao Veslija Metjuza. Lejkersi su doveli šutera Troja Denijelsa, a Njujork je doveo novu dvojicu igrača zadatka – Vejna Elingtona i Elfrida Pejtona.

Toronto je šampionskoj ekipi dodao Meta Tomasa iz Valensije, a Sakramento je nastavio s čudnim potezima – došao je Ričaun Holmes koji bi sada s Dvejnom Dedmonom trebalo da činiti centarski tandem.

Pomenimo još da je Vašington doveo dva plejmemkera – Ajzeju Tomasa i Iša Smita. Feniks je potpisao Franka Kaminskog, Orlando vratio Majkla Karter-Vilijamsa, Oklahoma Nerlensa Noela, a Minesota je iz Golden Stejta uzela Džordana Bela, Šabaza Napijera i Trevona Grejema. U Indijanu je došao Edmons Samner, a u Detroit Tim Frejzer.

Izvor: Mozzartsport.com

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR