Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Seriji otkaza nema kraja: SAD bez još jedna zvijezde na Mundobasketu

| Postavio/la: Bojan Šuković

Seriji otkaza nema kraja: SAD bez još jedna zvijezde na Mundobasketu

Serija otkaza u nacionalnom timu Sjedinjenih Američkih Država nema kraja. U danu kada je Bredli Bil saopštio selektoru Gregu Popoviču da neće biti dio ekipe na Mundobasketu u Kini, svoj otkaz uručio je i – Zajon Vilijamson!

Prema informacijama dobro obaviještenog novinara Šamsa Čaranije, supertalentovani košarkaš Nju Orleansa odlučio je da se ne odazove pozivu u trening kamp SAD zbog toga što želi da bude maksimalno posvećen integrisanju u NBA sistem i redove Pelikansa.

Nju Orleans je dojučerašnjeg igrača univerziteta Djuk uzeo kao prvog pika na ovogodišnjem NBA draftu, a povrijedio se u svojoj prvoj utakmici Ljetnje lige. Vilijamson se smatra jednim od predvodnika novog košarkaškog talasa igrača s one strane Atlantika, potencijalno čak i nasljednikom Lebrona Džejmsa po mišljenju stručne javnosti.

Bio je planiran da bude uključen u rad reprezentacije zbog čega je bio naknadno stavljen na spisak kako bi prikupljao reprezentativne navike, možda čak i da se nađe na konačnom spisku putnika za Daleki istok poslije serije otkaza, ali su i njegovi planovi drugačiji od onih koje ima Greg Popovič. Osim Bila i Vilijamsona, pozive su ranije odbili Entoni Dejvis, Džejms Harden, Erik Gordon i Si Džej Mekolum.

S obzirom da se Vilijamson nije našao na inicijalnom spisku kandidata za dres SAD, Popovič i dalje na raspolaganju ima 15 igrača za Mundobasket, ali je još prije nekoliko dana najavljeno da će biti dodatnih poziva.

Čekamo samo da vidimo ko će biti uključen...

Ostavi komentar

0/300