12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Antropometrijsko mjerenje seniorske košarkaške reprezentacije

Košarka

Comments 0

Antropometrijsko mjerenje seniorske košarkaške reprezentacije

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su u okviru centra za dijagnostiku sa kojim Fakultet raspolaže, sinoć obavili mjerenje muške seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore u Nikšiću. Košarkaška reprezentacija je počela sa pripremama za duele sa reprezentacijama Bjelorusije i Slovenije, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Košarkaški reprezentativci su imali uvid u procentualni sadržaj masti u strukturi tijela, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametre metabolizma. Osim navedenih parametara, takođe su izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Mjerenja su realizovali doc. dr Milovan Ljubojević, mr Marina Vukotić, mr Ivan Vasiljević i profesorica Gorica Zorić, čime su nastavili sa proširenjem baze rezultata vrhunskih sportista, nakon mjerenja juniorske košarkaške reprezentacije.

Dijagnostika u košarci, kao i u ostalim sportovima bavi se otkrivanjem relevantnih karakteristika i sposobnosti, kao i njihove međusobne povezanosti, koje se istražuju primjenom različitih naučno - empirijskih pristupa i metoda. Da bi se kvalitetan plan i program treninga u vrhunskom sportu uspješno realizovao, važno je imati uvid u aktuelno stanje navedenih parametara.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR