Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Erović očekuje maksimum i plasman među deset najboljih

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: Mina

Erović očekuje maksimum i plasman među deset najboljih Foto: Screenshot YouTube

Selektor atletske reprezentacije Osman Erović kazao je da od crnogorskih atletičara očekuje da na ekipnom prvenstvu Evrope u Skoplju pojedinačno budu na nivou svojih najboljih rezultata.

Skoplje će u subotu i nedjelju biti domaćin ekipnog prvenstva Evrope – treća grupa, na kojem je najavljeno učešće 14 reprezentacija.

Crnu Goru će predstavljati 26 atletičara – 16 u muškoj i deset u ženskoj Konkurenciji.

Erović je kazao da će crnogorska reprezentacija na prvenstvu nastupiti podmlađena i značajno oslabljena i da bi bio zadovoljan plasmanom među deset najboljih.

On je podsjetio da nije mogao da računa na višebojca Darka Pešića i sprinterke Kristinu Dubak i Saru Ratknić.

“Od naših takmičara očekujem da daju svoj maksimum i budu na nivou svojih najboljih rezultata. Ekipa je podmlađena, ali imamo i iskusnih i provjerenih takmičara, koji treba da ponesu glavni teret i osvoje što više bodova. Hendikep je i što se takmičenje održava na kraju sezone, ranije je to bilo krajem juna“, rekao je Erović agenciji MINA.

On je istakao da najviše očekuje od bacača diska Danijela Furtule i Tomaša Đurovića u kugli u muškoj, odnosno Marije Vuković, Slađane Perunović, Kristine Rakočević i Ljiljane Matović u ženskoj konkurenciji.

„Dobar nastup očekujem i od mladih takmičara Edina Erovića, Amira Papazija, Ane Bošković i Ognjena Vojvodića. Dobili su priliku i nadam se da će je iskoristiti. Nedostajaće nam višebojac Darko Pešić, Kristina Dubak i Sara Ratknić, koja je bila njena alternativa“, rekao je Erović.

Nekadašnja juniorska šampionka svijeta u bacanju diska, Kristina Rakočević kazala je da joj je u Skoplju cilj što bolji plasman i osvajanje što više bodova za reprezentaciju.

„Želim da pomognem da ostvarimo što bolji rezultat i plasman. Potrudiću se da do 1. septembra ispunim normu za Svjetsko prvenstvo, ali neću biti razočarana i ukoliko to ne uspijem“, rekla je Rakočević.

Crnogorska predstavnica u skoku u vis, Marija Vuković kazala je da je plasmanom na šampionat svijeta ispunila jedan od ciljeva za ovu sezonu.

„Želja mi je da osvojim što više bodova i pomognem da ostvarimo što bolji rezultat. Nadam se da ću to i pored povrede uspjeti. Ispunila sam normu za SP, sada je cilj 196 centimetara i plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Nadam se da ću zaliječiti povredu i ispuniti normu za Tokio“, kazala je Vuković.

Skoplje je prilika za popravljanje ličnih rekorda smatra Ljliljana Matović, koja će se takmičiti u više disciplina.

„Želim da u Skoplju dam svoj maksimum. Nadam se da ćemo svi biti na nivou ličnih rekorda i da ćemo ostvariti dobar rezultat u generalnom plasmanu. Dosta takmičara je otkazalo, malo smo lošiji nego ranijih godina, ali borićemo se“, rekla je Matović.

Sjutra, prvog takmičarskog dana, u obje konkurencije planirane su trke na 100 (Kristijan Subotić i Ljiljana Matović) i 400 (Edin Erović i Marija Živković).

Na 800 metara trčaće Vesna Pavlićević, na 1.500 Aleksandar Miletić, Slađana Perović na 3000 i 3000 stipl, a Miloš Dragović na 5000 metara.

Furtula će bacati kladivo, Tomaš Đurović će nastupiti u bacanju kugle, Ognjen Vojvodić u skoku u dalj, a Dragan Pešić na 400 metara sa preponama i u visu.

U ženskoj konkurenciji, Ana Mrvaljević trčaće na 400 sa preponama, Matović će se takmičiti u troskoku, Bošković u bacanju koplja, a Rakočević u disku.

Takmičenje će početi u 15 sati, dok je svečano otvaranje zakazano za 17 sati i 30 minuta.

Učestvovaće reprezentacije Crne Gore, Srbije, Andore, Jermenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Albanije, Islanda, Kosova, Moldavije, Sjeverne Makedonije, San Marina, Linhenštajna i Gibraltara, koje će se, u obje konkurencije, nadmetati u po 20 disciplina.

Najbolje dvije selekcije u generalnom plasmanu izboriće plasman u viši rang.

Ostavi komentar

0/300