16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Preko 350 učesnika: U petak otvaranje konferencije „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“

Ostalo

Comments 0

Preko 350 učesnika: U petak otvaranje konferencije „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Zvanično otvaranje XV Međunarodne naučne konferencije „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“, koja je okupila oko 350 učesnika sa četiri kontinenta, biće upriličeno 13. aprila, u 12.00 sati, u Hotelu „Montenegro Beach Resort“, u Budvi.

Na konferenciji će govoriti rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić, ministar sporta Nikola Janović i dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje doc. dr Stevo Popović.

Na ovom najvažnijem međunarodnom naučnom skupu, kada su sportske nauke u pitanju, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i predsjedavajući konferencije prof. dr Duško Bjelica uručiće četiri zlatne plakete za poseban doprinos i podršku uspješnosti međunarodne naučne konferencije u domenu sporta.

Dobitnici zlaznih plaketa su Vlada Crne Gore, Univerzitet Crne Gore, Crnogorski olimpijski komitet, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno istraživanje - Vlade Vojvodine.

Na konferenciji, koja će trajati od 12. do 15. aprila, predavači po pozivu su vodeći naučni istraživači i eksperti na polju sportskih nauka sa posebnim akcentom na neurokognitivna, neuromuskularna i kineziološka istraživanja.

Učesnici dolaze iz 23 države, iz Evrope, Azije, Sjeverne Amerike i Autralije, a među njima je i oko 100 studenata magistarskih i doktorskih studija iz regiona. Na konferenciji će biti predstavljeno 112 naučnih radova na kojima je radilo 235 autora i koautora, a planirane su i dvije radionice.

Najbolji radovi sa konferencije biće objavljeni u časopisu Sport Mont indeksiranom u značajnoj bazi SCOPUS, kao i u časopisu Jaspe.

Biće proglašen i najbolji mladi naučnik i najbolja naučnica. Nagrade će biti dodijeljene na zatvaranju Konferencije.

Takođe, najbolji rad po mišljenju Naučnog odbora Konferencije objaviće se u časopisu Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine, koji izdaje Crnogorska sportska akademija, a koji je trenutno najreferentniji stručni i naučni časopis u Crnoj Gori u svim naučnim disciplinama i indeksiran je u bazama Web of Science i u SCOPUS.

Konferencija „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“ je u prethodnom periodu podstakla razvoj sportske nauke u Crnoj Gori i omogućila razmjenu znanja i umrežavanje referentnih domaćih i stranih naučnika i istraživača, studenata i nastavnika.

Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, odnosno Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje i Ekonomskim fakultetom, Crnogorskim olimpijskim komitetom, kao i međunarodnim partnerskim institucijama, a pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore.

Najbrojnija inostrana delegacija naučnika na konferenciji je sa Univerziteta u Nici.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR