Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Crna Gora pobjedom nad Japanom otvorila Glavnu fazu na SP

| Postavio/la: Bojan Šuković

Crna Gora pobjedom nad Japanom otvorila Glavnu fazu na SP

Rukometašice Crne Gore pobjedom su otvorile Glavnu fazu Svjetskog prvenstva. Lavice su u novoformiranoj grupi 2 savladale Japan 30:26, ostale u igri za jedno od prva dva mjesta koje vode u polufinale, a približile se poziciji koja im garantuje kvalifikacije za Olimpijske igre.

Na početku je djelovalo da će biti lako, da Japan ne može da parira našoj reprezentaciji, jer je vrlo brzo bilo pet razlike, ali nije moglo bez drame.

I peti put na šest mečeva na Svjetskom prvenstvu u Japanu, "lavice" su morale da igraju uzbudljiv finiš, ali su ispunile cilj i savladale domaćinaa.

Meč je riješila Majda Mehmedović, koja je u pravom trenutku pokazala kakva je klasa - nakon što je Sakura Kametani odbranila sedmerac Jovanki Radičević, lijevo krilo Crne Gore je ukralo loptu, pogodilo praznu mrežu, a onda na tri minuta do kraja povisilo na 27:24.

Uskoro je i Tatjana Brnović ukrala loptu, a Andrea Klikovac povisila na nedostižnih 28:24...

Jovanka Radičević dala je osam, Majda Mehmedović šest, Tanja Brnović i Jelene Despotović po četiri pogotka.

U utorak igraćemo sa Rusijom koja je danas savladala Rumuniju 27:18. Treći par današnjeg programa je Španija - Švedska sa kojom ćemo igrati u srijedu.

Tabela: Rusija 6, Španija 4 (-1), Crna Gora 4, Švedska 2 (-1), Japan 0, Rumunija 0.

CRNA GORA - JAPAN 30:26 (14:11)

KUMAMOTO - „Park dom”. Gledalaca: 7.356. Sudije: Belhiri i Amidi (Alžir). Sedmerci: Crna Gora 4 (3), Japan 6 (4). Isključenja: Crna Gora 6, Japan 6 minuta.

CRNA GORA: Rajčić (sedam odbrana), Nenezić, Batinović (dvije odbrane i dva sedmerca), Radičević 8 (3), Jauković, Klikovac 1, Ujkić, Premović, Bulatović 2, Brnović 5, Mugoša, Ramusović, Mehmedović 6, Despotović 4, Raičević 3, Grbić 1.

JAPAN: Mijakava, Kametani (14 odbrana i sedmerac), K. Sunami 1, J. Sunami 1, Šiota, Fudžita 7, Horikava, Kacuren 1, Tada 1, Tanabe 2, Akijama, Ohjama 2 (2), Sasaki 6 (2), Nagata 1, Kavata 2, Išitate 2.

Komentari

Ivan Bulić,

Izvanredne su naše Crnogorke!

Ostavi komentar

0/300