Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Kim suspenduje pregovore sa Trampom?

| Postavio/la: Jelena Grbović | Izvor: Blic

Kim suspenduje pregovore sa Trampom?

Sjeverna Koreja razmatra suspenziju pregovora sa SAD i preispitaće zabranu raketnih i nuklearnih testova ukoliko Vašington ne učini neke ustupke, rekla je zamjenica ministra spoljnih poslova Sjeverne Koreje Čoe Son Hui.

Ona je okrivila američke zvaničnike za neuspjeh sastanka lidera SAD i Sjeverne Koreje Donalda Trampa i Kima Džong Una prošlog mjeseca u Hanoju.

"Nemamo namjeru da popustimo pred zahtjevima SAD u bilo kom obliku, niti smo spremni da se upustimo u pregovore te vrste", rekla je Čoe.

Ona je istakla da su američki državni sekretar Majkl Pompeo i savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton "stvorili atmosferu neprijateljstva i nepovjerenja i time su opstruisali konstruktivne napore za sprovođenje pregovora dvojice lidera".

"Vašington je odbacio zlatnu priliku na tom samitu", – rekla je Čoe.

Ona je upozorila da bi Kim mogao da preispita moratorijum na raketne i nuklearne testove.

"Želim da jasno stavim do znanja da će gangesterski nastup stav SAD ugroziti cijelu stvar. Lični odnosi dva lidera su i dalje dobri – dodala je ona.

Čoe je najavila da će se Kim uskoro zvanično oglasiti o pregovorima o denuklearizaciji sa SAD i daljim postupcima Pjongjanga.

Ostavi komentar

0/300