14 °

max 14 ° / min 7 °

Petak

26.04.

14° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorac, Srbin, Albanac i Bugarin u nevjerovatnoj akciji prodaje heroina

Izvor: Foto: Ras Srbija

Svijet

Comments 0

Crnogorac, Srbin, Albanac i Bugarin u nevjerovatnoj akciji prodaje heroina

Izvor: Blic

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Heroin koji je iz Turske prokrijumčaren u Beograd, kada su uhapšena četvorica članova ozloglašene kriminalne grupe "Amerika" sa Veselinom Raičevićem (57) na čelu, u prijestoničkom restoranu preuzeo je Aleksandar Stević (41), koji je drogu trebalo dalje da distribuira.

- Sva četvorica uhapšenih su ćutala o tome gdje je droga trebalo da završi. Stević je nesumnjivo preuzeo dva kilograma heroina. A da li je ovdje trebalo da siječe heroin i preko svoje mreže distribuira na narko-tržištu Beograda ili da drogu prokrijumčari do neke od susjednih zemalja, još se utvrđuje - kaže sagovornik "Blica" upoznat s istragom.

Pored Raičevića i Stevića, u elitnom restoranu uhapšeni su visokopozicionirani član klana Turčin Imrli Alili (60), kao i kurir Ašim Jusufi, makedonski državljanin.

U istrazi je utvrđeno da je u krijumčarenju heroina klan "Amerika" sarađivao s Albancima, kao i da je droga iz Turske, preko Bugarske, stigla u Srbiju.

Interesantan je i put kojim je heroin od momenta kada ga je, kako je utvrđeno, na teritoriju Srbije prokrijumčarila Bugarka Marija Dimitrova Peltekova, i to u drvenim ukrasnim panelima. Čim je prešla bugarsko-srpsku granicu ona je drogu predala Jusufiju, koga je na mjesto sastanka dovezao taksista iz Niša. Jusufi je prethodno u Srbiju ušao autobusom koji saobraća na relaciji Skoplje-Niš.

Kada je preuzeo drogu, Jusufi se vratio u Niš, kupio autobusku kartu za Beograd i krenuo ka prijestonici Srbije. Po dolasku u Beograd, Jusufi je ponovo ušao u taksi i dovezao se do kafane gdje su ka čekali Raičević, Alili i Stević.

Po predaji paketa, Marija Dimitrova Peltekova vratila se u domovinu. Upravo bi ona mogla da otkrije od koga i gdje je heroin preuzela, a provjerom njenih dokumenata utvrdiće se koliko je redovno ulazila u Srbiju, kao i koliko se zadržavala. Samim tim, biće poznato koliko je jedan kurir često krijumčario heroin iz Bugarske u Srbiju.

Petoro dosadašnjih aktera krijumčarenja heroina imaju različite pasoše. Raičević je državljanin Crne Gore, Alili Turske, Stević Srbije, dok je Jusufi Albanac sa sjevera Makedonije, a jedina žena je bugarske nacionalnosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR