Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Još jedna žrtva masakra: Preminuo turski državljanin ranjen u napadu na Novom Zelandu

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Tanjug/Blic

Još jedna žrtva masakra: Preminuo turski državljanin ranjen u napadu na Novom Zelandu Ilustracija; Foto: chalabala/depostitphotos.com

Turski državljanin koji je ranjen u napadu na dvije džamije na Novom Zelandu 15. marta, podlegao je povredama, čime se broj poginulih u tim napadima popeo na 51.

"Nažalost, izgubili smo našeg državljanina... koji je bio teško ranjen u groznom napadu u Krajstčerču na Novom Zelandu", napisao je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu na svom Tviter nalogu.

Brat preminulog čovjeka rekao je za turske državnu agenciju Anadolija da je on odveden na operaciju u četvrtak, ali ljekari nijesu mogli da ga spase.

"Danas je imao operaciju, nijesu mogli da zaustave krvarenje tako da smo ga izgubili. Bili smo srećni jer smo mislili da je dobro, borio se 50 dana", rekao je on, prenosi Rojters.

Australijanac Brenton Tarant, koji je optužen za ubistvo 50 muslimanskih vjernika u napadima vatrenim oružjem na dvije džamije u novozelandskom gradu Krajstčerč, suočava se s 50 optužbi za ubistvo.

Još 50 ljudi je povrijeđeno u napadima koji su se dogodili u džamijama tokom molitve.

Ostavi komentar

0/300