14 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Da li je polubrat Kim Džong Una bio saradnik CIA?

Izvor: Foto: Beta/AP

Svijet

Comments 0

Da li je polubrat Kim Džong Una bio saradnik CIA?

Izvor: Beta

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Južnokorejske službe bezbjednosti danas nijesu mogle da potvrde izvještaj da je polubrat sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una bio saradnik CIA i da je u Maleziju putovao da bi se sastao sa vezom u američkoj obavještajnoj službi prije nego što je 2017. ubijen.

Zvaničnici južnokorejske obavještajne službe i ministarstva za ujedinjenje su rekli da ne mogu da potvrde informacije koje je juče prenio Vol strit džurnal.

Taj list je kao izvor naveo neimenovanu "osobu upoznatu s tim stvarima".

Za inostrane vlade i medije je veoma teško da provjere informacije koje se tiču Sjeverne Koreje i članova tajnovite vladajuće porodice jer Pjongjang strogo nadzire posjetioce i ograničava stanovništvu pristup informacijama.

Inostrani mediji su do sada više puta objavljivali navodno tajne podatke o Sjevernoj Koreji dobijene od raznih izvora da bi se one kasnije pokazale kao netačne ili nepotpune.

Vol strit džurnal je prenio da se Kim Džong Nam nekoliko puta sastao s operativcima CIA, ali gotovo svi detalji njegovih veza s tom agencijom ostaju nejasni.

Sama CIA još nije komentarisala.

Kim Džong Nam je ubijen 13. februara 2017, kada su ga dvije mlade žene poprskale nervnim agensom VX na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru.

Optužnice za ubistvo protiv tih žena su ranije ove godine odbačene.

One su bile optužene za saradnju s četvoricom Sjevernokorejaca za koje je tužilaštvo tvrdilo da su napustili Maleziju na dan ubistva.

Advokati žena su naveli da su one bile pioni u političkom ubistvu jasno povezanom sa sjevernokorejskom ambasadom u Kuala Lumpuru.

SAD i Južna Koreja su za ubistvo okrivili Pjongjang, ali sama Malezija to nikada nije zvanično učinila.

Kim Džong Nam je bio najstariji član trenutne generacije vladajuće severnokorejske porodice i mogao je biti vidjen kao pretnja vladavini Kim Džong Una.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR