11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vozač nepovrijeđen: Šokantno objašnjenje zašto je prepolovljen Audi Q7

Izvor: Foto: Avtovod

Svijet

Tag Gallery
Comments 1

Vozač nepovrijeđen: Šokantno objašnjenje zašto je prepolovljen Audi Q7

Izvor: Radio Sarajevo

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Prije 10-ak dana u moskovskom naselju Nagatinskaja desila se stravična nesreća, srećom bez ljudskih žrtava. Audi Q7 zabio u stub ulične rasvjete nakon što se, po tvrdnjama svjedoka, kretao velikom brzinom.

Od siline udara luksuzni terenac je naprosto prepolovljen i to u predjelu B-stuba, između prednjih i zadnjih sjedišta.

Pomalo nevjerovatno, vozač je preživio udes, čak prošao bez ikakvih povreda, ako se izuzme pretrpljeni šok. Izašao je iz automobila i pobjegao prije nego što je stigla policija.

Stravične slike s mjesta udesa, natjerale su eksperte da se malo pozabave posljedicama. Kako se moglo desiti da je prepolovljen automobil koji je na svim crash testovima ocijenjen kao jedan od najsigurnijih modela današnjice?

I kako je kabina iznad vozača ostala netaknuta dok visi na poderanom krovu, a svi vazdušni jastuci su se u tom dijelu uredno otvorili!?

Rješenje misterije je skoro nevjerovatno i zove se "teorija rezanja", poznata i na našim prostorima. Naime, Audi Q7 koji je doživio udes napravljen je spajanjem i zavarivanjem dva različita vozila!

Ruski mediji objašnjavaju da je čest slučaj da limari u Kalinjingradu i baltičkim zemljama kupe slupana vozila i onda varenjem spajaju zdrave dijelove u "novo" vozilo koje prodaju u Rusiji.

Ovakvi "frankeštajni na četiri točka" prodaju se po znatno povoljnijoj cijeni, ali predstavljaju prave "bombe na cesti". Slike s mjesta nesreće u Moskvi mogu poslužiti kao upozorenje i bh. vozačima pri kupovini polovnih automobila.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Fireman

Bocni udar je je naj pogubni za putnike u vozilu u 90% smrtan. Svaki novi model auta ima ojacanja u krovu , pragovima i Stubovima zbog toga se ostali djelovi puktju kao dumad a ne vare . Na ovaj auto se tacno vidi da se raspuktovao od siline udara ba te spojeve. .