Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Italija: Obilježena godišnjica tragedije na mostu u Ðenovi

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: Beta

Italija: Obilježena godišnjica tragedije na mostu u Ðenovi Foto: Screenshot YouTube

U italijanskom lučkom gradu Đenova danas je obilježena prva godišnjice tragedije kada je u rušenju mosta poginulo 43 ljudi.

Predsjednik Italije Serđo Matarela i lideri političkih stranaka prisustvovali su katoličkoj misi održanoj na mjestu nesreće, u napuštenom skladištu u blizini ostataka srušenog mosta, prenosi Rojters.

Na početku ceremonije, kojoj su prisustvovali i premijer Ðuzepe Konte i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini, pročitana su imena poginulih.

Rukovodioci najvećeg italijanskog operatora za puteve, Atlantia grupe, koja je održavala most, udaljili su se sa mjesta održavanja ceremonije neposredno prije njenog početka, nakon što su ih pojedini članovi porodica žrtava zamolili da odu, saznaje Rojters.

Uzrok nesreće se još istražuje, ali pokret Pet zvjezdica koji je u vladajućoj koaliciji optužuje i Atlantia grupu da nije održavala vijadukt, što je ta kompanija negirala.

Druga vladajuća stranka, Liga Matea Salvinija, takođe je iskoristila nesreću da bi ukazala na povećano trošenje budžetskih sredstava, uprkos zabrinutosti Evropske unije da će to povećati ogroman javni dug Italije.

Na današni dan prošle godine zbog jake kiše se urušio veliki dio saobraćajnog vijadukta dugog 1,2 kilometra, zbog čega su automobili i kamioni pali sa visine od 50 metara.

Ostavi komentar

0/300