13 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Britanski parlament počeo vanrednu raspravu o Bregzitu

Izvor: Foto: Beta

Svijet

Comments 0

Britanski parlament počeo vanrednu raspravu o Bregzitu

Izvor: Beta

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Predsjednik donjeg doma britanskog parlamenta - Predstavničkog Doma, Džon Berkou odobrio je večeras vanrednu raspravu o Bregzitu koju su predložili poslanici koji pokušavaju da pronađu način za izbjegavanje izlaska zemlje iz Evropske unije (EU) bez sporazuma, javio je Radio slobodna Evropa (RSE).

Berkou je rekao da je rasprava u toku i da će trajati oko tri sata. Poslanici će potom glasati da li će se sjutra izjasniti o zakonu kojim bi premijer Boris Džonson (Johnson) bio primoran da za tri mjeseca odloži Bregzit planiran za 31. oktobar.

"To je naša posljednja šansa da iskoristimo priliku", rekao je lider opozicione Laburističke stranke Džeremi Korbin na početku rasprave.

"Ako ne djelujemo danas, možda nećemo dobiti drugu šansu. Bez obzira da li su ljudi glasali za izlazak ili ostanak, nijesu glasali za gašenje demokratije", dodao je Korbin.

Vlada britanskog premijera izgubila je ranije danas većinu u parlamentu pošto je poslanik Filip Li, koji je vladi obezbjedjivao jedan glas više, prešao u opozicionu Liberalno-demokratsku stranku.

Džonson je uporan u svom nastojanju da izvede Veliku Britaniju iz Evropske unije 31. oktobra, sa ili bez sporazuma, i spreman je, ukoliko njegova stranka ne dobije većinsku podršku, da za 14. oktobar raspiše prijevremene parlamentarne izbore.

Korbin je ranije rekao da je spreman za izbore ukoliko budu raspisani.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR