Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Hiljade pristalica na skupu podrške Salviniju

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Beta/AP

Hiljade pristalica na skupu podrške Salviniju Foto: Beta

Hiljade tvrdokornih pristalica italijanske desničarske stranke Liga sa sjevera zemlje okupljaju se danas u gradu u Lombardiji na skupu podrške vođi te partije Mateu Salviniju.

Salvini nastoji da se ponovo učvrsti kao opozicioni vođa poslije ozbiljnog propusta u proračunu koji je koštao njegovu stranku ispadanje iz vlade.

Pristalice sa šalovima na kojima piše "Salvini zauvijek" ili majicama sa natpisom "Salvini premijer" pristižu na polje u mjestu Pontida blizu Bergama za godišnji miting Lige. Pontida ima dugu istorijsku povezanost sa nacionalističkim pokretima.

Salvini pokušava da aktivira svoju bazu u suprotstavljanju koalicionoj vladi Pokreta pet zvjezdica i Demokratske stranke koja je preuzela dužnost prošle sedmice. 

Salvini je isključen iz vlade i izgubio je položaj italijanskog tvrdog anti-imigrantskog ministra unutrašnjih poslova.

Anketa objavljena danas u finansijskom dnevniku Sole-24 Ore pokazuje da je, uprkos Salvinijevim pogrešnim političkim koracima, njegova Liga i dalje najjača partija u Italiji sa podrškom od 34 odsto.

Prva 14-mjesečna vlada aktuelnog premijera Đuzepea Kontea pala je prošlog mjeseca jer je Salvini povukao svoju anti-imigrantsku partiju Ligu iz koalicije u neuspjelom pokušaju da izdejstvuje prijevremene izbore da bi on postao premijer.

Uprkos velikim rivalitetima Pokret pet zvjezdica i Demokratska stranka lijevog centra uspjele su da formiraju novu koaliciju i izbjegnu prijevremene parlamentarne izbore. 

Ostavi komentar

0/300