Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Bebi u grlu zapeo božićni ukras, morali su je operisati

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Radio Sarajevo

Bebi u grlu zapeo božićni ukras, morali su je operisati

Devetomjesečna djevojčica iz Australije progutala je božićne ukrase, plastične konfete u obliku zvijezde, i jedan od njih joj je zapeo u grlu.

Roditelji su je odveli u bolnicu jer je imala visoku temperaturu, iskašljavala je krv i ubrzano je disala. Sedam dana tražili su uzroke, a onda su australijski doktori otkrili da joj je u grlu zapela zvjezdica koju je progutala 11 dana ranije, prenijeli su mediji.

„Božićna poruka: Budite oprezni i čuvajte se konfeta“, napisali su doktori australijske Gold Coast University bolnice u medicinskom časopisu The Medical Journal of Australia, piše Daily Mail.

Navode da su roditelji djevojčicu doveli u bolnicu kad je počela iskašljavati krv i doktori isprva nijesu mogli pronaći uzrok.

Porodica se nakon dva dana vratila u Hitnu jer je u međuvremenu dobila visoku temperaturu, teško je disala i kašljala je.

„Dijagnostifikovali su joj bronhiolitis te je naredna tri dana dobijala terapiju, a potom su je opet poslali kući. Šest dana kasnije se vratila s istim simptomima, pa su joj odlučili snimiti vrat“, pišu u časopisu doktori Paul Heyworth i Ryan Shulman.

Tek tada su otkrili da joj se u grlu stvorio apsces. Djevojčicu su hitno odveli na operaciju djevojčica se potom oporavila.

Ostavi komentar

0/300