15 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Kontra" iz Moskve: Našli smo njemački hlor u Siriji

Svijet

Comments 0

"Kontra" iz Moskve: Našli smo njemački hlor u Siriji

Izvor: B92

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da su pronađeni kontejneri s hlorom njemačkog porijekla, kao i dimne bombe britanskog porijekla u istočnoj Guti.

To je bivša pobunjenička enklava kod Damaska, a početkom aprila sirijske vlasti optužene su da su koristile hemijsko oružje u napadu u tom području.

"Sirijske snage su pronašle na oslobođenoj teritoriji istočne Gute kontejnere s hlorom iz Njemačke kao i dimne bombe proizvedene u Solzberiju u Velikoj Britaniji", izjavila je portparolka ruskog Ministarstva Marija Zaharova, prenosi agencija TAS.

Solzberi je engleski grad u kojem su 4. marta na jednoj klupi u nesvjesnom stanju pronađeni bivši dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija, kako se pretpostavlja, otrovani nervnim agensom novičok, sovjetskog porijekla. Velika Britanija je optužila Rusiju za to trovanje.

Ruska vojska saopštila je juče da je u Dumi pronađena i hemijska laboratorija kao i skladište sa hemikalijama.

Snage SAD, Velike Britanije i Francuske sprovele su prošle sedmice napade na sirijska vojna postrojenja poslije optužbe da su te snage koristile hemijsko oružje u napadu u Dumi 7. aprila, gdje je poginulo više od 40 osoba.

Sirijske i ruske snage demantuju da je korišćeno hemijsko oružje u tom napadu, dok su stručnjaci međunarodne organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) na licu mjesta u Dumi, gdje istražuju navode o mogućoj upotrebi takvog oružja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR