Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Stravični detalji čedomorstva u Sarajevu: Bebu sakrile u sanduk?

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Avaz

Stravični detalji čedomorstva u Sarajevu: Bebu sakrile u sanduk? Ilustracija; Foto: Beta

Majka i njena kćerka tinejdžerka koje su uhapšene prije nekoliko dana u sarajevskom naselju Alipašino Polje zbog stravičnog slučaja čedomorstva, osumnjičene su da su tijelo ubijene bebe sakrile u sanduku u jednoj od prostorija u stanu u kojem su živjele, piše Dnevni avaz. 

Iz izvora bliskih Tužilaštvu Kantona Sarajevo Avaz saznaje da je majka Azra Č., koja ima 47 godina.

Ona je navodno odmah pokušala da prikrije zločin i, umjesto da sve prijavi policiji, kćerki je pomogla da bebu, koja je nakon porođaja u stanu ubijena, krvavu zamota u kesu i stavi u sanduk.

Avaz piše da je tijelo mrtve bebe danima bilo u sanduku prije nego što su otkrivene, a policija stigla u stan i zatekla stravičnu scenu.

Majka je u jednomjesečnom pritvoru, dok je kćerka, s obzirom na to na to da je maloljetna, smještena u jednu odgojnu ustanovu. Sada se istražuje ko je sve od članova porodice znao za slučaj.

Prema nezvaničnim informacija, slučaj je otkriven nekoliko dana nakon čedomorstva, jer je maloljetna djevojka primljena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog obimnog krvarenja i jakih bolova.

Ljekari su po prijemu odmah primijetili da se radi o krvarenju nakon porođaja i o svemu alarmirali policiju, koja je odmah izašla na lice mjesta. Iako je djevojka tvrdila drugačije, kako je dobila povredu, niko nije povjerovao u njenu priču.

Izvori Avaza tvrde da je tinejdžerka osumnjičena za ubistvo, a majka za pomaganje. 

Navodno ni komšije nijesu ništa primijetile, niti su znale da je djevojka trudna.

Ostavi komentar

0/300