Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pogledajte rekonstrukciju trostrukog ubistva u Splitu

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: Jutarnji.hr

Pogledajte rekonstrukciju trostrukog ubistva u Splitu

Split je još pod utiskom paklene subote kada je Filip Zavadlav u svom pohodu usred Varoša pobio troje ljudi.

Mladić, prema riječima svog advokata, još nije pri sebi i nalazi se u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, čak ni advokat nije stigao da razgovara s njim, a za to vrijeme i dalje se pokušava shvatiti kako je Filip nabavio kalašnjikov, napravio masakr i nakon toga mirno otišao put kvarta Skalice i kafića Borsalino gdje ga je policija uhapsila.

U videu ispod pogledajte rekonstrukciju masakra.

Upravo ta njegova zadnja ruta od Nazorovog prilaza do Borsalina ostaje nejasna, nikome nije jasno kako je neopažen stigao do Skalica iako je cijeli Split u tim trenucima znao ko je ubica.

Utvrđeno je da je kobnog dana u 15.35 sati naoružan automatskom puškom došao do ulice Šperun u samoj splitskoj gradskoj jezgri.

Tamo je naišao na 38-godišnjeg Juricu Torlaka i 25-godišnjeg Marina Paića koji su bili na motociklu. Nije progovorio ni riječi, usmjerio je kalašnjikov prema njima i ispalio rafal koji ih je pokosio. Paić je ostao mrtav pod motorom na licu mjesta, Torlak je naknadno izdahnuo u bolnici.

Ubica je nastavio svoj krvavi pohod. Zaputio se prema Radmilovićevoj ulici gdje je u 15 sati i 40 minuta, takođe na motoru, našao 25-godišnjeg Marina Bobana. Tu je nekontrolisano ispalio više metaka, ubivši ga na mjestu, a uslijed rafalne paljbe zalutali meci pogodili su i automobil u kojem su se nalazile tri osobe, koje srećom nijesu stradale. Zalutali meci oštetili su i vrata dvorišta u Jerinoj ulici.

Tada se zaputio u šetnju splitskim ulicama, držeći automatsku pušku u rukama. Prizor nalik onim iz filmova ili video igrica snimali su mobilnim telefonima zgranuti građani.

U jednom je trenutku snimljen i kako se približava Marjanu, što je logično s obzirom da je tamo najlakše se sakriti. Zbog toga je policija angažovala i helikopter koji je bio spreman za slučaj da bude potrebno pretraživanje ruralnih, odnosno, šumskih područja. No, predomislio se, otišao se presvući na zasad nepoznatoj lokaciji. Prethodno je u Nazorovoj ulici, nekoliko stotina metara od lokacije krvoprolića, sakrio automatsku pušku AK-47 koju je policija našla tek drugi dan.

Daljnje kretanje nepoznato je sve do nakon 17 sati, kada je mirno ušetao u kafić Borsalino na Skalicama, inače u neposrednoj blizini sjedišta splitsko-dalmatinske Policijske uprave. Tu je sjeo s ocem i bratom i naručio kafu, a samo nekoliko minuta kasnije unutra je “banula” jedinica interventne policije i privela ga, piše Jutarnji List.

Ostavi komentar

0/300