Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Joković: Ne tražimo vlast već ambijent za fer izbore

| Postavio/la: Jelena Grbović

Bio gost u "Živoj istini".

Joković: Ne tražimo vlast već ambijent za fer izbore

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković je gostujući u emisiji "Živa Istina" kazao da zahtjevi protestanata još nijesu upućeni vladajućoj koaliciji.

"Vidjećemo kome i kad uputiti. Vlast nema legitimitet i to je vlast koja je izabrana na dan državnog udara i afere koverat. Niko ne može tvrditi da je to rađeno samo u Zeti a ne i u drugim gradovima Crne Gore. Neki su Crnu Goru shvatili kao ratni plijen. DPS neće dobrovoljno prihvatiti zahtjeve, a jedan od vidova je pritisak protesta gdje po prvi put imamo građanske proteste gdje zajedno sve opozicione partije, NVO djeluju jedinstveno protiv vlasti", kazao je Joković.

Mogući kontramiting bi, kako smatra Joković, bila odbrana nezakonito stečenog. 

"Protiv koga bi vlast protestovala? Da li protiv samih sebe, jer bi im se onda priključili. Protestovali bi samo da bi napravili veće podjele. Mi činimo uslugu vladajućoj strukturi, ne tražimo vlast već ambijent za fer izbore. To bi bila tehnička vlada kojoj bi glavni cilj bio pripremanje slobodnih izbora", naveo je Joković

Relevantne adrese u Evropi su, kako kaže Joković, dale podršku formiranju tehničke vlade. 

"Imali smo kontakata sa Hanom na sastanku sa liderima opozicije, on je rekao da je problem u Crnoj Gori jer smo suviše heterogeni, ujedinite se i dođite u Brisel i naći ćemo rješenje.  Krivokapić je bio u posjeti Njemačkoj i tamo je razgovarao na određenim adresama. Bolje je da ne poričamo o tome pa ćemo vidjeti da li će biti formirana tehnička vlada", naveo je Joković.

Ako u Kotoru dođe do smjene predsjednika Jokića i budu neminovni vanredni izbori, opozicija, kako je kazao Joković, neće izaći na izbore.

"U ovom trenutku nije u pitanju promjena vlasti u Kotoru već promjena predsjednika. Ako ne bude dogovora naravno da će se izbori desiti ali mislim da će se naći rješenje. Pa i da se takav scenario desi mislim da opozicija ne bi trebalo da izađe na izbore", naveo je Joković.

Ako vlada podnese ostavku ona, kako smatra Joković, nastavlja da radi u punom kapacitetu do novih izbora vlade.

"Izglasa se zakon u skupštini, onda predsjednik vlade podnese ostavku, izabere se nova vlada, predsjednik države da mandat novom mandataru, to su tehnička pitanja koja su pravno lako rješiva ali ja ni malo ne vjerujem u taj scenario", kazao je Joković.

U DPS-u kako smatra Joković, postoji zdravo jezgro i to jezgro treba da se odvoji.

"Znamo ko i kako vlada i od koga sve zavisi i znamo koji su pritisci. Da li mislite da su svi u DPS-u spremni da sa Milom Đukanovićem odu u ponor?", kazao je Joković.

Ostavku Ivice Stankovića , kako kaže Joković, traže zbog toga što nije smijenio Milivoja Katnića.

Komentarišući kletve Amfilohija kada je posrijedi krstionica u Tivtu Joković je kazao da tu ne vidi ništa sporno.

"To je objekat sakralnog karaktera, i Italijani podržavaju da se krstionica ne ruši. Nikad neću biti za to da se ruši nijedan vjerski objekat u Crnoj Gori. Vlast je trebalo da na vrijeme stopira gradnju. Nije slučajno da se u ovom trenutku to dešava, skreće se pažnja javnosti sa realnih problema", kazao je Joković.

Kada je posrijedi suđenje za pokušaj terorizma Joković tvrdi da se nije desio.

"Da sudovi sude onako kako treba to bi im prepustili. Kako da vjerujemo sudstvu kad još nije riješeno pitanje "Telekom". Opšte mišljenje javnosti je da se to nije desilo", smatra Joković.

Komentari

Tiramisu,

Vise ste dosadili i Bogu i narodu. Ne bi me cudilo da se jednog dana ti isti gradjani okrenu protiv opozicije od muke vise. Ne treba niko da bude njihova marioneta!

ines23,

Sad su malo iz opozicije gurnili Jokovica da on malo sad prica o svemu, i da izmedju ostalog oprvada uzeti dio para koji je dobio za tu istu pricu.

Vitinka,

Kotor je propao od kad ste vi dosli na vlasti, Jokic je presudio toj opstini, kad je on sve svoje pozaposljavao i dje mu kum bije zenu na karnevalu i dobije neku smijesnu kaznu, tu nema srece sa tom vlasti.

oliver14,

A kako tako pricas, evo ti primjera kad ste dobili izbore u Kotoru tada su vam bili fer izbori, tada se nijeste zalili a dje izgubite onda trcite po Evropi da se zalite kako nema ambijenta za fer izbore! Nije do ambijenta izbora nego je do toga sto vas nece niko da glasa.

Kosta,

Vi se nikad necete moci ujediniti, to je opste poznato, vi ste potpisali neki sporazum o jedinstvu kao a evo vidim kako ste krenuli pobit cete se izmdju sebe u najmanju ruku.

goran1978,

Ja ne znam sta on oce da postigne ovom pricom, ti zahjtevi o kojima on prica su zapravo zahtjevi opozicije da sebe bolje smjeste u fotelje i nista drugo.

Irina,

Ovi nemaju ni plan, ni stavove, argumente pa ni politiku

Saška,

Mislila sam da ovaj covjek ima razum ali se zeznuh

Ostavi komentar

0/300