9 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ivo Đukanović odbio nagradu Uprave za dijasporu

Dijaspora

Comments 11

Ivo Đukanović odbio nagradu Uprave za dijasporu

Autor: Antena M

  • Viber

Istaknuti član crnogorske dijaspore Ivo Đukanović obavijestio je Upravu za dijasporu - iseljenike da ne želi da prihvati nagradu koju mu je taj organ dodijelio.

U pismu direktoru Seidu Hadžiću tu svoju odluku Đukanović obrazlaže stavom da Uprava ne sarađuje sa dijasporom, ne brine o njoj niti joj daje bilo kakvu podršku, a prihvatanjem nagrade stvorio bi utisak da sve to postoji.

"Najvećom nagradom smatrao bih da Uprava za saradnju sa dijasporom preduzme aktivne i konkretne korake u pravcu jačanja crnogorskog identiteta i očuvanja temeljnih građanskih vrijednosti crnogorskog društva, afirmaciji crnogorske kulture i jezika" - poručio je Đukanović, dodavši da je svaka druga nagrada samo mrtvo slovo na papiru i za njega nema vrijednost.

Na manifestaciji Dani dijaspore-iseljenika, koja će biti održana 29. i 30. jula u Bijelom Polju, Ivo Đukanović trebalo je da primi nagradu za dobročinstvo.

Ivo Đukanović živi i radi u San Francisku, poznat je po izuzetnoj vezanosti za Crnu Goru i svakovrsnoj podršci domovini. Prošle godine donirao je 50.000€ cetinjskoj bolnici Danilo I.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Mira

Sad čitam (nikad nije kasno, 13-og jula sam bila u KBC-u , operisana...) Blago mojci koja je rodila i porodici koja ima jednog i neponovljivog Iva Đukanovića, za njega može jedino ono po cetinjski da se kaže jednom jedinom riječju...,,,Ivo Đukanović je ČELJADE i to je to-ČELJADE brate!

Mirsad

Uvjek je bijo iskren casan i veliki Crnogorac postovanje za Iva Djukanovica

Banja Kaluđerović

Veliki čovjek i dokazani patriota. Cetinje i Crna Gora su mu SVE!