11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 11°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

11° / 7°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radulović u Luksemburgu: Crna Gora cijeni posvećenost naše dijaspore matici

Dijaspora

Comments 0

Radulović u Luksemburgu: Crna Gora cijeni posvećenost naše dijaspore matici

Autor: Antena M

  • Viber

Tokom radne posjete Vojvodstvu Luksemburg gdje je prisustvovao proslavi Dana državnosti Crne Gore, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastao se sa predstavnicima crnogorske dijaspore gdje je poručio da Crna Gora „bez izuzetka, podjednako pripada svima“ i posmatra sve svoje građane kao nemjerljivo bogatstvo, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Radulović je istakao snažnu opredijeljenost Vlade da njeguje odnose sa iseljenicima. On je rekao da je naša dijaspora veoma aktivna i kontinuirano pruža pomoć Crnoj Gori, poručivši da je taj doprinos matici jako važan i da Crna Gora cijeni svaki gest.

On je izrazio spremnost i otvorenost Ministarstva vanjskih poslova da razvija međusobno razumijevanje kroz komunikaciju sa dijasporom o svim važnim pitanjima. Takođe, istakao je želju da naša diplomatsko-konzularna predstavništva u svijetu budu dom i mjesto koje će sabirati naš identitet, kulturu, tradiciju, jezik i običaje.

Radulović je, kako se navodi u saopštenju, pozvao predstavnike crnogorskih iseljenika da krajem mjeseca dođu u Bijelo Polje na manifestaciju “Dani dijaspore” i tako uveličaju ovaj događaj svojim prisustvom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR