21 °

max 29 ° / min 19 °

Ponedjeljak

27.09.

29° / 19°

Utorak

28.09.

28° / 18°

Srijeda

29.09.

26° / 16°

Četvrtak

30.09.

24° / 16°

Petak

01.10.

17° / 15°

Subota

02.10.

20° / 14°

Nedjelja

03.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorska partija: Nacionalni savjet Crnogoraca je alat u rukama Beograda

Dijaspora

Comments 5

Crnogorska partija: Nacionalni savjet Crnogoraca je alat u rukama Beograda

Izvor: Autonomija

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorska partija optužila je danas Nacionalni savJet Crnogorske nacionalne manjine da predstavlja alat u rukama zvaničnog Beograda „u kreiranju i sprovođenju etničkog inženjeringa prema Crnogoracima u Srbiji“.

Ta partija navela je da se to potvrdilo kroz saopštenja koja je SavJet objavio povodom incidenata u Cetinju koji su pratili ustoličenje mitropolita SPC Joanikija.

„Savet je partijska podružnica SNS i SPS koja se lažno predstavlja da zastupa interese etničke zajednice Crnogoraca u Srbiji. Toj skupini koja slijepo i bespogovorno slijedi politiku zvaničnog Beograda prema Crnoj Gori, SPC je majka, a Crna Gora maćeha, pa se i ponaša kao umiljato jagnje koje dvije majke sisa“, istakla je Crnogorska partija.

Dodaju da je Nacionalni savJet Crnogorske nacionalne manjine u Srbiji najprIJe pozvao građane Cetinja i Crne Gore da 5. septembra omoguće ustoličenje Joanikija Mićovića na čelu Mitropolije u Cetinjskom manastiru, uz poruku predsJednika SavJeta Dragoljuba Malovića da podržavaju izjavu Joanikija „da se zajedništvo postignuto na litijama nastavi, da prihvatimo svu braću, i one koji različito misle i one koji žele da se spoje sa nama”.

Takođe, ukazuje Crnogorska partija, u saopštenju objavljenom nakon dešavanja na Cetinju, SavJet je, uz čestitku Joanikiju, naveo: „Sa žaljenjem smo gledali scene sa Cetinja, gdje naša braća, nahuškana od onoga koji bi morao da ih ujedini – predsjednika Crne Gore, kidišu na zadužbinu Crnojevića, koja je ostavljena da u njoj služi naša majka – Srpska pravoslavna crkva”.

„Ovih saopštenja nema na zvaničnom sajtu Nacionalnog savjeta… Samoobmana je ubitačna i za ljude i za narode, reče Petar Petrović Njegoš“, poručili su iz Crnogroske partije.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

vojvodina

Ja kao crnogorac koji živi u Srbiji mogu da potvrdim ove reči CP-a i da izrazim žaljenje i tugu za ovim ljudima koji predstavljaju nacionalni savet crnogoraca. Prosto me je sramota ovih naprednjačkih poslušnika.