9 °

max 14 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protest ispred konzulata Srbije u Njujorku zbog nekažnjenih zločina

Dijaspora

Comments 2

Protest ispred konzulata Srbije u Njujorku zbog nekažnjenih zločina

Autor: Antena M

  • Viber

Ispred Generalnog konzulata Srbije u Njujorku i ove godine organizovaće se protest zbog zločina koji su nekažnjeni više od 20 godina.

Skup, čiji je organizator Albansko-američka organizacija žena, želi da podsjeti na ratne zločine, u prvom redu - silovanja, koji su počinjeni devedesetih na prostoru Bosne i Hercegovine, Kosova i Hrvatske.

Protest zakazan za 28. oktobar ove godine podržaće i zajednice Hrvata, Albanaca, Bošnjaka i Crnogoraca u Americi.

"Neki možda misle da su na Balkanu završeni ratovi. No, za žrtve silovanja u Bosni, Hrvatskoj i na Kosovu, rat nikada nije prestao. Dvije decenije nakon rata oni se svako jutro bude svjesni činjenice da se oni koji su počinili te strašne zločine još uvijek slobodno kreću", poručuju organizatori.

Slično okupljanje, pod nazivom "Protest za našu pravdu" organizovano je i 2019, kada su se okupljenima pridružili i američki kongresmen Eliot Engel, predsjedavajuća ženske grupe Gradskog vijeća Njujorka Karlina Rivera, nekadašnji diplomata Vilijam Voker, bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu i drugi...

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Zoran

Podrska za organizovanje skupa iz Crne Gore. Monstrumima koji su pocinili mnoge zlocine na Balkanu se mora suditi i moraju javnoo biti istaknuta njihova umena na stubu srama.

Nikola

Navedeni razlozi skupa su davno trebali biti prepreka za mnoge ustupke počiniocima ovih gnusnih zlodela,koji su napravljeni od strane pojedinaca jedne zajednice,koja će vekovima trpeti ljagu zato šzo neće da kazni vinovnike.Mnogo prljavštine iz 90-eseti,ostaje kao pomen jednom narodu koji mora odbac