17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjednik BSCG Esad Rastoder poručio Dritanu: Brukate nas po svijetu, stisnite petlju i oborite četničku vladu!

Izvor: stav.ba

Dijaspora

Tag Gallery
Comments 28
Na sastanku Abazovića sa dijasporom u Njujorku

Predsjednik BSCG Esad Rastoder poručio Dritanu: Brukate nas po svijetu, stisnite petlju i oborite četničku vladu!

Na poziv Filipa Adžića da se fotografišu, Rastoder odgovorio: ne slikam se sa izdajnicima!

Izvor: Antena M/Portal Luča

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore Esad Rastoder potvrdio je Anteni M da je žestoko kritikovao potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, na višesatnom sastanku u Konzulatu Crne Gore u Njujorku.

Ništa nježniji, kaže, nije bio prema ministru vanjskih poslova Đorđu Raduloviću i, pogotovo, savjetniku potpredsjednika Filipu Adžiću. Ilustruje to odgovorom na Adžićevu ponudu da se fotografišu:

"Ne slikam se sa izdajnicima"!

Ako nemate hrabrosti trijezni, napijte se pa oborite Vladu

Podsjetimo, Vladina delegacija sastala se u petak sa predstavnicima naše dijaspore. Portal Luča objavio je sinoć da se "nakon kraćeg obraćanja potpredsjednika Abazovića, za riječ javio Esad Rastoder i prisutne ostavio bez teksta."

On je delegaciji Crne Gore argumentovano ukazao na sva nepočinstva i nesposobnost Vlade:

"Vi gospodo ste poslije pobjede od prošle godine, odlukom da uđete u koaliciju sa pročetničkom vladom DF, unijeli nemir u svaku kuću građana Crne Gore. Vi gospodo ste izdali Crnu Goru! Vi gospodo ćete ostati najviši nesrećnici i izdajnici u istoriji Crne Gore!

Vi ste sluge velikosrpskog sveta i projekta! Vi gospodo ste upotrijebili najbrutalniju silu policijsku nad Prijestonicom Crne Gore, vi ste jurišali na goloruki narod Cetinja, vi ste napadali na žene. Takva brutalnost nije zabelježenja u istoriji Crne Gore.

Vi ste prepisali imovinu Crnogorske pravoslavne crkve srpskoj crkvi, vi ste gospodo ćebadima zamotavali popove na Cetinju i obrukali nas širom svijeta. Vi nesrećnici podržavate crkvenu vladu koju ste sastavili u crkvi sa Amfilohijem, vi nesrećnici ste sa DF-om, a sa njima neće niko.

Uzdignite se ako imate petlju, oborite četničku vladu! Ako ne smijete i nemate hrabrosti trijezni da oborite vladu, onda se napijte pa u pijanom stanju oborite vladu apostola i eksperata”, nadahuto je govorio Rastoder.

Abazović kazao da su "Milovi ljudi" terorisali Bošnjake

Rastoder kaže za naš portal da je upravo on, prije šest godina, "doveo" Abazovića u Njujork. Podsjeća da je aktuelni potpredsjednik Vlade tada bio tek poslanik koji uglavnom gostuje parlament. Dodaje kako je, nakon oštre kritike upućene Abazovića, čuo sporadična dobacivanja da je blizak DPS.

"Nijesam, niti sam ikad bio glasač DPS. Ali, nema prijateljstva sa onima koji mi ruše kuću. A moja kuća je Crna Gora. Ja volim i poštujem Ameriku, ali moja kuća je Crna Gora".   

U obilju tema o kojima se govorilo (od najava brisanja iseljenika iz biračkih spiskova i mogućnosti investiranja, preko zaštite Plavskog jezera i pitanja muslimanskog groblja u Tivtu, do maltretiranja lidera BS na graničnim prelazima sa Srbijom) pokrenuto je pitanje nasilja nad Bošnjacima uoči i nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora. Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović više puta je ponovio da su "Milovi ljudi" odgovorni za ono što se dešavalo u Pljevljima i drugima crnogorskim gradovima!

Na raekcije naših iseljenika da je to obična manipulacija i politička propaganda, Abazović je potegao Harisa Đurđevića kao posljednji argument, kazavši da ga je lično on izgurao na mjesto šefa pljevaljske policije, iako su svi bili protiv toga!?

Sarađivaćemo kad promijenite Vladu i sebe

Delegaciji Vlade predat je spisak zahtjeva Bošnjačkog saveza Crne Gore. Uslov za bilo kakvu saradnju je izlazak iz Vlade koja ruši državu Crnu Goru i diskriminiše Bošnjake. 

 “Mi nećemo sa vama sa sarađujemo. Napisali smo vam naše zahtjeve. Ukoliko ste spremni da ispunite bar pola, onda ćemo i početi saradnju, ali samo u slučaju da oborite ovu marionetsku vladu u Podgorici”,  poručio je Rastoder.

Predsjednik BSCG kaže da lično ne vjeruju u spremnost GP URA da obori Krivokapićevu vladu jer smatra da je "koalicija 'Crno na bijelo' prepadnuta, boji se i od DF-a i od DPS-a i to je fakat."

Vjeruje, međutim, da će SAD odigrati važnu i pozitivnu ulogu na Zapadnom Balkanu i da će stav Vašingtona ići na ruku patriotskim i prozapadnim snagama u Crnoj Gori.

Komentari (28)

POŠALJI KOMENTAR

Fori

Dritangi Milo i u snu dolazi,trn u ocima njemu i ovim cetnicima na vlastu

Márquez

@Milo...vrlo neuljudno i moguće provokativno. Nije u redu.