15 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hadžić posjetio Udruženje Crnogoraca u Srbiji: Potrebno inteziviranje posjeta zbog velikih problema sa kojima se suočavaju

Dijaspora

Comments 0

Hadžić posjetio Udruženje Crnogoraca u Srbiji: Potrebno inteziviranje posjeta zbog velikih problema sa kojima se suočavaju

Autor: Antena M

  • Viber

Tokom radne posjete Srbiji, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Seid Hadžić, posjetio predstavnike naše dijaspore u Opštini Kula, saopšteno je iz Uprave.

Pored predsjednika Udruženja Crnogoraca Opštine Kula, Slobodana Balandžića, sastanku je prisustvovalo i rukovodstvo udruženja: potpredsjednik udruženja Velibor Golubović, predsjednik upravnog odbora Dimitrije Čurović, sekretar Bojana Radović i član odbora Rade Obradović.

Kao predstavnik Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima direktor Hadžić se, kako navode, zahvalio na pozivu za posjetu i tokom sastanka je izjavio da je od ključnog značaja povećana participacija u projektima kao što je slučaj sa Javnim pozivom za sufinansiranje projekata u oblastima saradnje sa dijasporom-iseljenicima, jer je smisao istih povećanje intenziteta komunikacije i saradnje među pojedincima i udruženjima dijaspore sa matičnom državom.

"Takođe, sa prisutnima je dogovorio skoriji termin svečanog otvaranja prostorija za potrebe njihovog udruženja, a čije opremanje je podržala i Uprava.

Slobodan Balandžić je ispred udruženja na čijem je čelu, pozdravio direktora Hadžića i zahvalio se na posvećenosti koju Uprava pruža svojoj dijaspori, takođe, zajedno sa direktorom, govorio je o novim modalitetima saradnje. Razgovarano je o aktivnostima, ali i o problemima sa kojima se susreće Udruženje Crnogoraca Opštine Kula", dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su, navode, saglasni da se mora više raditi na umrežavanju crnogorskih udruženja u Srbiji i da Crnogorsko Vijeće, u što kraćem roku bi trebalo u svoj rad uključiti veći broj udruženja.

Jedan od zaključaka ove posjete jeste potreba inteziviranja posjeta iseljeničkim udruženjima u Srbiji, u cilju, kako navode, lakšeg rješavanja velikih problema sa kojima se suočavaju.

"Osim navedenog, sugerisano je da se prebaci konzulat u Vrbasu ili eventualno otvori kancelarija konzulata u Vrbasu, te i da je vrlo nepristupačan i nefunkcionalan dosadašnji konzulat u Sremskim Karlovcima. Teritorija Vojvodine i pojas oko Vrbasa je najbrojniji, kada je riječ o iseljenicima iz Crne Gore. Direktor Uprave je obećao da će pomenutu inicijativu pokrenuti kod Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i vjeruje da će biti uslišana jer je to tema koja je od značaja za naše iseljenike, te i da ne vidi potrebu sadašnje lokacije konzulata u Srbiji.

U vlasništvu Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore već postoji izuzetno kvalitetan i lijep objekat u Vrbasu, te da je neophodna samo dobra volja naših institucija, kao i odgovoran odonos i briga prema našim iseljenicima kako bi se pomenuta inicijativa realizovala u što kraćem roku, zaključili su prisutni tokom sastanka", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR