16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Princ Nikola u posjeti Upravi za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Izvor: Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Dijaspora

Comments 4

Princ Nikola u posjeti Upravi za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Autor: Antena M

  • Viber

V.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Seid Hadžić sastao se danas sa princom Nikolom II Petrovićem Njegošem.

U više nego srdačnom razgovoru, koji je upriličen u prostorijama Uprave u Podgorici, v.d. direktora je upoznao princa sa razvojnim planovima i projektima Uprave na čijem je čelu, saopšteno je iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima. 

"Hadžić i princ Nikola razgovarali su i o mogućim modalitetima saradnje Fondacije Petrović Njegoš i Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima.

Očuvanje prirodnih bogatstava Crne Gore i promovisanje naše zemlje u svijetu kao ekološke države, posvećene unapređenju životne sredine, je jedna od oblasti kojoj bi zajedničke akcije Uprave, Fondacije i naše dijaspore dale novu dimenziju, saglasni su sagovornici.

U tom smislu princ Nikola je izdvojio važnost projekta EKOMED u okviru kojeg se, kako je kazao, planiraju tehnološke inovacije koje se odnose na oblasti energije i upravljanja otpadom, a koje imaju za cilj očuvanje životne okoline u Crnoj Gori, a posebno prirodnih resursa. Kako bi svijest o važnosti ekološke kulture bila podignuta na još veći nivo, princ Nikola je istakao neophodnost snažnijeg promovisanja značaja reciklaže i pošumljavanja kroz održavanje okruglih stolova i radionica, koje bi postale standard, kao što je to slučaj u Francuskoj u kojoj živi i radi", piše u saopštenju. 

On je, kako se dalje navodi, izrazio zadovoljstvo i spremnost da učestvuje u ekološkim akcijama i projektima koje će sprovoditi nadležni organi u Crnoj Gori.

"Princ je u razgovoru istakao i da je imao priliku da posjeti EXPO 2020 koji je održan u oktobru u Dubaiju, jednu od najprestižnijih manifestacija za promociju države i njenih potencijala, a gdje je Crna Gora imala priliku da se globalnom auditorijumu predstavi kao ekonomski stabilna zemlja koja je posvećena evropskim vrijednostima i standardima.

Budući da su teme EXPO-a, održanog pod sloganom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti", bile „mogućnost, mobilnost i održivost“, princ je iskoristio priliku da naglasi značaj digitalizacije i posvećenosti Crne Gore modernim modalitetima globalnog povezivanja.

V.d. direktora Seid Hadžić je izrazio zadovoljstvo podrškom princa Nikole aktivnostima koje Crna Gora preduzima na putu ka Evropskoj uniji, a kojima i Uprava daje doprinos, te se složio da su aktivnosti o kojima je princ govorio izuzetno potrebne i korisne", piše u saopštenju. 

Posebno je izdvojio značaj savremenih modaliteta umrežavanja sa dijasporom, kako bi sve naredne zajedničke akcije Uprave i organizacija i udruženja naših ljudi u dijaspori bile što vidljivije, mobilnije i efikasnije, dodaju iz Uprave. 

"Hadžić je zahvalio princu Nikoli na posjeti i podšrci, ističući nespornu činjenicu da je princ simbol naše države i njenog identiteta, te istakao da se raduje potencijalnom zajedničkom angažmanu Uprave i Fondacije na projektima putem kojih bi se očuvala i promovisala prirodna bogatstva Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali Zoran Đukanović i Filip Dedić, samostalni savjetnici I u Upravi za saradnju sa dijasporom – iseljenicima", navodi se u saopštenju. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

JF

Ide mi na zivce ovaj princ. On je sve samo ne Crnogorc. Korjeni ok i nista drugo.

Grbljanin donji

@Grbljanin E moj plemenice, njima kakva god da je, a nikakva je, mila im je i piju je, samo sto je iz Srbije.

TV_EU

@Grbljanin ,...NAŽALOST ! Ovako se ne doprinosi jačanju domaće proizvodnje i punjenju budžeta.