13 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorsko - njemačko udruženje MonteKöln: Sa najviših adresa širen privid o postojanju saradnje sa dijasporom

Dijaspora

Comments 3

Crnogorsko - njemačko udruženje MonteKöln: Sa najviših adresa širen privid o postojanju saradnje sa dijasporom

Autor: Antena M

  • Viber

Od izbora pa sve do današnjeg dana nova vlast perfidno napada na sve što je crnogorsko, ocijenio je Dejan Ivanović iz Crnogorsko - njemačkog udruženja MonteKöln. 

"Naravno na meti je i crnogorska dijaspora koja je mahom suverenističkog opredjeljenja i koja Crnu Goru vidi isključivo kao građansku i sekularnu državu. Kao takva, dijaspora je ovoj vlasti postala prirodan neprijatelj sa kojim se, bar do sada, frontalno nijesu sukobljavali.

Naprotiv, insistirano je na priči o otvorenim vratima, o značaju dijaspore, o potrebi bliže i snažnije saradnje itd. Sa najviših adresa širen je privid o postojanju saradnje sa dijasporom i reklo bi se da je u tome prednjačila URA, što i ne čudi jer je njihovoj koaliciji i pripao ovaj resor", poručuje on. 

No uprkos trudu koji, kako kaže Ivanović, ova politička grupacija ulaže kako bi se predstavila u progresivnom svijetlu, omakne se pokoja greška koja nam jasno pokaže šta je prava istina.

"A šta URA misli o crnogorskoj diajspori postalo nam je jasno nakon govora potpredsjednika cetinjske URE, inače advokata SPC, Petra Martinovića. Naime ovaj junak je na nekom od skupova ove političke grupacije, pred svojim političkim saborcima izjavio da je “lako doći iz inostranstva da se kupaju ođe sedam - osam dana, kad dobiju boju da se vrate ponovo u inostranstvo, da preko plastike propagiraju patriotizam a da se raduju materijalizmu”.

Izjava je propraćena aplauzom svih odbornika cetinjske URE, ali i kompletnog rukovodstva partije među kojima je bio i predsjednik stranke Abazović, aktuelni potpredsjednik Vlade Crne Gore.

Upravo je Abazović nedavno u New York-u kazao da su oni uvijek otvoreni za dijasporu, da žele saradnju i zajednički rad na projektima za dobrobit Crne Gore, da izuzetno cijene doprinos dijaspore i sl.

U toj sali, Abazović ushićeno aplaudira Martinoviću", navodi Ivanović. 

Nijesu ovacije kojim je propraćena ova izjava Petra Martinovića iznenađenje za nas u dijaspori, kaže on. 

"Znali smo mi odavno đe smo i što smo u odnosu na aktuelnu vlast.

Ali način na koji je iznešena, sa potrebom omalovažavanja i ponižavanja dijaspore je zabrinjavajući. Prerano vam je gospodo za ovoliko odnarođivanje, previše ste se zaigrali i udarili đe nije pametno.

Nije vama sad pametno dirati diajsporu jer od nje zavisite po više osnova. Mali je, sasvim mali, procenat ljudi u dijaspori koji su podržavaoci aktuelne vlasti, pa u tom dijelu nijeste puno izgubili. No ste zaboravili na familije koje imamo u Crnoj Gori i njihovu percepciju ove izjave. Zaboravili ste da su doznake dijaspore jedan od važnih faktora stabilnosti budžeta Crne Gore, zaboravili ste na društveno politički uticaj koji ima dijaspora u zemlji ali i u inostranstvu.

Koliko ste sposobni najbolje govore vaša djela. Koliko ste drski, bestidni i prevrtljivi u svojoj vlastoljubivosti, reći će vam narod prvom narednom prilikom", navodi Ivanović. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Ponosni sa CG dijasporom!

Dijaspora ima jaku ljubav prema Crnoj Gori jer i udaljenost im daje jaču želju da se opet vrate domu svome i zato će oni dati sve od sebe da podrže prave patriote Crne Gore! Živjela naša dijaspora! Veliki pozdrav do neba za njih!

Veljko Lukin

Ne valja ti ništa rabota, Martinoviću.

CG1

Svaka čast dijaspiro. Zna se da je abazović pripadnik srbijanske sekte u CG. Sigurno ni jedan građanin koji Voli Svoju, Našu CG, NEĆE dati glas uri kao ni ostalim iz ove sadašnje " vlasti". Svi su oni Izdajnici CRNE GORE.