23 °

max 36 ° / min 19 °

Subota

02.07.

36° / 19°

Nedjelja

03.07.

35° / 22°

Ponedjeljak

04.07.

35° / 22°

Utorak

05.07.

35° / 21°

Srijeda

06.07.

33° / 20°

Četvrtak

07.07.

32° / 20°

Petak

08.07.

31° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dijaspora za ponos: U Luksemburgu održana proslava Dana nezavisnosti Crne Gore

Dijaspora

Comments 1

Dijaspora za ponos: U Luksemburgu održana proslava Dana nezavisnosti Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

U organizaciji Zavičajnog Kluba Bihor i Udruženja Luxemburg-Crna Gora, proteklog vikenda u velikoj Sali u Šifelanže obilježeno 16 godina nezavisnosti Crne Gore.

Manifestaciji su prisustvovali visoki zvaničnici Luksemburga i Crne Gore,  Henri Hain gradonačelnik Komune Rumelanže, Alex Bodry bivši predsjednik Dudelanža i poslanik u luksemburškom parlamentu, Samir Agović predsjednik opštine Petnjica, Rahman Husović predsjednik opštine Rožaje, zamjenik Gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović, ambasador Crne Gore Ivan Leković, generalni konzul u Frankfurtu Ivana Đukanović predsjednik opštine Bar Dušan Raičević i mnogi drugi.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović je istakao da je ponosan na ljude u dijaspori i dijasporu. Zahvalio se za sve što rade za svoj zavičaj i Crnu Goru.

,,Meni je veliki ponos i to ne krijem, to sam čak i među kolegama vrlo glasno rekao, da je ovo što rade Bihorci primjer kako se treba voljeti svoja zemlja. Kako ova udruženja rade i koliko su aktivana mogu da budu za primjer gotovo cijeloj svjetskoj dijaspori“, rekao je Agović.

Predjsednik opštine Rožaje, Rahman Husović je naglasio važnost prenošenja ovakvih kulturnih dešavanja na omladinu i kazao da se nikako ne smiju zaboraviti svoji korijene.

,,Prvi put sam u Luksemburgu i rado sam se odazvao pozivu da budem sa našom dijasporom. Ove kulturne manifestacije su veoma značajne za omladinu koja živi ovdje. Htio bih da se zahvalim dijaspori na brojnim donacijama u proteklih nekoliko godina i vrlo značajna sredstva za opštinu Rožaje“, rekao je Husović.

Amila Pačariz, potpredsjednica ZK Bihor je saopštila da je ponosna na mladost koja je došla na manifestaciju.

,,Ponosna sam kada vidim da je omladina došla u ovolikom broju. Ima dosta omladine koja je završila ovde škole, koja je rođena ovda, ali sa kojom se svako malo sretnem na crnogorskim aerodromimam, a to je znak da nam je stalo do našeg, zavičaja, do našeg porijekla i naše Crne Gore“, rekla je Pačariz.

Hamdija Rastoder kao organizator, u ime ZK Bihor je kazao da je dijaspora uvijek raspoložna da pomogne svojoj domovini Crnoj Gori.

,, Aktivnosti ZK Bihor nijesu samo ove manifestacije, mi radimo razne skupove znamo da smo Bošnjaci iz Bihora, znamo da smo Bošnjaci iz Crne Gore i Crna Gora je naša domovina. Radimo na tome da dobijemo potvrdu od institucija Luksemburga za bratimljenje Luksemburga i Podgorice to je ono što je naš sledeći cilj“, rekao je Rastoder.

Ismet Muhović u ime Udruženja Luksemburg-Crna Gora je kazao da je dijaspora dosta pomogla, ali da je će nastaviti.

,,Radićemo na tome da udruženim snagama pomognemo Bihoru, jer Petnjica ima prirodnih ljepota i brojnih potencijala. Naši ljudi su se ovde snašli, ali su takođe i uložili dosta kapitala u Crnoj Gori i nastaviće da ulažu. Nadam se da će nadolazeća mlađa generacija koja govori pet stranih jezika uspjeti da na neki način pomogne Crnoj Gori“, rekao je Muhović

U zabavnom dijelu programa goste su zabavljali popularne estradne zvijede iz Crne Gore Žuti Serhatlić,i Jadranka Bajraktarević, takođe i KUD ,,Evropa“ iz Luksemburga.


 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Caki

Evo ne daju četnici,ni da se doma vratimo...