11 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CP i Udruženje Crnogoraca Srbije Krstaš: Da li je Abazović predložio uvođenje crnogorskog jezika u službenu upotrebu u Opštini Vrbas prilikom posjete Beogradu?

Dijaspora

Comments 1

CP i Udruženje Crnogoraca Srbije Krstaš: Da li je Abazović predložio uvođenje crnogorskog jezika u službenu upotrebu u Opštini Vrbas prilikom posjete Beogradu?

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Crnogorska partija i Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš” zatražili su od premijera Crne Gore Dritana Abazović da prilikom zvanične posjete Republici Srbiji jedna od tema razgovora sa srpskim zvaničnicima bude pitanje uvođenja u službenu upotrebu crnogorskog jezika u Opštini Vrbas.

Kako kažu, odgovor na zahtjev uslijedio je 29. juna u 16:23 iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore i glasio je:

„Primili smo obraćanje upućeno predsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću kojim tražite da prilikom zvanične posjete Republici Srbiji jedna od tema razgovora bude pitanje uvođenja u službenu upotrebu crnogorskog jezika u Opštini Vrbas. Koristimo priliku da informišemo da će premijer Abazović, kako je i prethodno najavljeno, razgovarati sa zvaničnicima Republike Srbije o ranije pokrenutim inicijativama i temama, koje će biti ponovo razmotrene i potencijalno obnovljene, a sve u cilju unaprijeđenja političkog dijaloga i jačanja dobrosusjedskih i prijateljskih odnosa, na temelju evropskih vrijednosti i tradicionalno bliskih uzajamnih veza. Na toj liniji, posjeta predstavlja priliku da se s dužnim senzibilitetom sagledaju i pitanja afirmacije prava i položaja crnogorske dijaspore – iseljenika.”

Crnogorska partija i „Krstaš” ipak nijesu dobili nikakvu informaciju o tome da li su u Beogradu vođeni razgovori na tu temu.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Stari Vrbas

Ne treba Abazović da predlože, već da ispred CG zahtijeva da se poštuje "Zakon o službenoj upotrebi jezika i pisma" koji je donijela Srbija. Ispunjeni su svi zakonski uslovi da cg jezik bude jedan od 4 službena u Vrbasu. To nije poklon ili dobra volja, već poštovanje zakona.