28 °

max 32 ° / min 19 °

Srijeda

17.08.

32° / 19°

Četvrtak

18.08.

38° / 22°

Petak

19.08.

40° / 25°

Subota

20.08.

33° / 22°

Nedjelja

21.08.

32° / 20°

Ponedjeljak

22.08.

31° / 20°

Utorak

23.08.

34° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Najbolji recitatori na crnogorskom jeziku iz Vojvodine boravili na Cetinju

Dijaspora

Comments 2

Najbolji recitatori na crnogorskom jeziku iz Vojvodine boravili na Cetinju

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija” iz Lovćenca organizovalo je nagradno putovanje na Cetinje za pobjednike VI Pokrajinske smotre recitatora na crnogorskom jeziku, na kojoj su učestvovali učenici iz 15 osnovnih i srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine.

Gosti Prijestonice Crne Gore su bili: Maksim Mustur, učenik Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo” iz Vrbasa sa učiteljicom Vesnom Kostelac, učenica Natalija Vujović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić” iz Lovćenca, Mitro Bojko iz Srednje tehničke škole „Šinkovič Jožef” iz Bačke Topole i predstavnica žirija Jana Krivokapić iz Lovćenca studentkinja četvrte godine Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na Cetinju. Delegaciju je predvodio Nenad Stevović, publicista, istraživač i organizator crnogorske dijaspore.

Za goste iz Vojvodine upriličen je prijem u svječanoj sali prijestonice, a tokom trodnevnog boravka  pośetili su Dvorac kralja Nikole, gradske muzeje, Njegošev mauzolej na Lovćenu, Ivanova korita, Lipsku pećinu i druge znamenitosti grada.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Damjan

Crnogorci bez prava glasa u voljenoj Crnoj Gori.

Tara i Vukan

Veliko poštovanje za ljubav i odanost prema crnogorskim vrijednostima koje na kulturan i dostojanstven način pokazuju članovi društva "Princeza Ksenija" iz Lovćenca.