15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ličina Krivokapiću i Adžiću: Riješite problem priznavanja vozačkih dozvola u Njemačkoj

Dijaspora

Comments 12

Ličina Krivokapiću i Adžiću: Riješite problem priznavanja vozačkih dozvola u Njemačkoj

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednica eMDe Alijanse-Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj Emira M. Ličina pisala je ministru vanjskih i unutrašnjih poslova, Ranku Krivokapiću, Filipu Adžiću, kao i Ambasadi SR Njemačke u Podgorici, povodom problema koje naši iseljenici imaju u toj zemlji - nepriznavanja crnogorskih vozačkih dozvola.

"Radi se o prilično velikom problemu koji direktno pogadja crnogorske gradjane na privremenom radu i boravku u Njemačkoj i limitira njihov svakodnevni život, ali i poslove koje mogu obavljati. Upravo iz tog razloga kao predsjednica Zajednice, jula 2020, imala sam sastanak sa Ambasadorom SR Njemačke u Podgorici, gospodinom Veberom. Između ostalih, dotakli smo se i ove važne teme u vezi koje nam je ambasador Veber saopštio da je neophodno sačekati određeno vrijeme za pokretanje ponovnog postupka priznavanja vozačkih dozvola, koji je u tom momentu bio upravo odbijen. Kako je postojanje autoputa i obuka vozača za vožnju na istom bio jedan od problema zbog kojih je zahtjev Crne Gore odbijen, smatrali smo da sada kada su ispunjeni svi uslovi Crna Gora nesmetano može pokrenuti ponovni postupak priznavanja vozačkih dozvola u SR Njemačkoj", navela je ona.

S tim u vezi skreće pažnju i na iskazanu spremnost ambasadora Vebera da pomogne u ovom postupku u vezi kojeg je detaljno informisan na njihov zahtjev.

"Cijeneći da se radi o pitanju iz direktne nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i posredne Ministarstva vanjskih poslova, slobodni smo da vam se obratimo i pozovemo vas da sto hitnije pristupite rješavanju ovog problema. Skrećemo pažnju da smo se ministru unutrašnjih poslova već obraćali istim povodom te da do danas nijesmo dobili odgovor, pa se nadamo da se ovoga puta to neće ponoviti s obzirom da se radi o direktnom interesu građana Crne Gore na koji se itekako poziva u svojim javnim nastupima.
Molimo vas da nas povratno informišete u vezi s ovom temom, jer mi imamo obavezu prema našem članstvu i pojedincima koji nas svakodnevno kontaktiraju sa upitima", navela je Ličina u saopštenju.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Mehmet

Svarno sramota od naših političara nikako da uspeju ova pregovaranje sa nemačkom evo nekoliko godina traje prigovori i ništa od toga njesu sposobni jednu vozačku dozvolu da bude priznata u njemačku nadam se da godine 2023 da će te nešto preuzeti i uspeti da se to reši taj proble

Sreten

Puna podrska za Licinu pa dako ova 2023god.bude uspjesnija

Sreten

Mi gradani Crne Gore smo nezavidnoj situaciji jedini kojima Nije priznata vozacka dozvola od svih republika bivse Jugoslavije.Mi Samo nasim politicarima trebamo za glasanje a oni nista ne rade za narod.Evo sad imamo i Malo Autoputa Ako je to uslov bio