22 °

max 22 ° / min 15 °

Utorak

27.09.

22° / 15°

Srijeda

28.09.

20° / 14°

Četvrtak

29.09.

19° / 15°

Petak

30.09.

21° / 15°

Subota

01.10.

18° / 15°

Nedjelja

02.10.

19° / 12°

Ponedjeljak

03.10.

16° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorske zastave na sajmu u dalekoj Patagoniji

Dijaspora

Tag Gallery
Comments 2

Crnogorske zastave na sajmu u dalekoj Patagoniji

Autor: Antena M

  • Viber

U dalekoj Ognjenoj zemlji 16. i 17. septembra održan je sajam inostranih zajednica na kojem je učestvovala crnogorska zajednica iz Patagonije, odnosno Ognjene zemlje.

"I ove godine smo imali još jednom privilegiju da budemo pozvani da učestvujemo na 20. izdanju tradicionalnog Festivala inostranih zajednica koji je održan u u geografski najjužnijem gradu na svijetu, gradu Ušuaija", poručili su predstavnici crnogorske zajednice iz Ognjene zemlje.

Ovaj događaj je organizovala opština Ušuaja i Udruženja inostranih zajednica Ušuaje (ACEDU). 

Na ovoj multikulturalnoj manifestaciji, pored crnogorske, učestvovale su još 24 zemlje. Na štandu svake zemlje, posjetioci su imali priliku da se informišu o njenoj kulturi, gastronomiji, turizmu, istoriji. U okviru manifestacije, održana je revija tradicionalnih nošnji i igara iz različitih zajednica, izbor za ambasadora-ambasadorku zajednica, te dodijeljena nagrada za najljepši štand.

Crna Gora je još jednom bila prisutna na ovoj veoma važnoj manifestaciji, zahvaljujući našoj voljenoj, crnogorskoj zajednici iz Patagonije - Ognjene zemlje.

"Nesumnjivo, divno iskustvo za sve nas koji smo sa velikim ponosom uspjeli da predstavimo i promovišemo zemlju naših predaka, 'na kraju svijeta', poručili su predstavnici crnogorske zajednice iz Ognjene zemlje.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola

Svaka čast našim zemljacima u inostranstvu. Oni su naš pravi AMBASADOR i sloboda u svijetu! Dok mi ovdje u Crnoj Gori kuburimo sa političkim budalama!!!

Andjela

Da u Patagoniji, cetvrte generacije iseljenika je vole i cijene, ovdje je izdajnici skrnave!