10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Autorsko veče Radojice Grbe u Lovćencu

Dijaspora

Comments 4

Autorsko veče Radojice Grbe u Lovćencu

Autor: Mia Zeković

  • Viber

U prepunoj dvorani Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu održano je autorsko veče  Radojice Grbe,  crnogorskog pjesnika i aforističara. Biranim riječima o autoru i njegovom stvaralaštvu, publici su se obratili i crnogorski publicisti, kulturolog mr Željko Rutović i novinar Dragan Mitov Đurović.

Radojica Grba autor je knjiga poezije: San nebom šeta zvijezdu, Kovitlac, Otišli da poginu, Strune zavičaja, Poljubac od mjesečine, Prebiranje svijeta. Za zbirku aforizama Šta li je iznad popadije? dobitnik je priznanja ovogodišnjeg dvadeset prvog Festivala humora i satire iz Danilovgrada. Iz štampe će uskoro izaći i njegova zbirka dječje poezije, čija je recezentkinja ugledna novinarka i poetesa Dubravka Jovanović.

U atmosferi u kojoj se svoj dočekuje srcem, Grba je u Lovćencu prekidan čestim aplauzima posjetilaca koji nijesu krili zadovoljstvo što im je došao u goste čovjek istinskog nacionalnog osjećaja i borac za očuvanje Crne Gore, njenih tradicionalnih vrijednosti, slobodarske misli i neskrivenog patriotizma.

U emotivnom obraćanju Radojica Grba se zahvalio na toplom dočeku i Crnogorskoj biblioteci i čitaonici poklonio značajan broj primjeraka svojih knjiga, a ime domaćina publicista Nenad Stevović mu je uručio Zahvalnicu za doprinos očuvanju kulturnog, jezičkog i nacionalnog identiteta Crnogoraca u Lovćencu.

Kulturni događaj je održan u organizaciji Udruženja Crnogoraca Srbije „Krstaš”, moderatorka je bila Jana Krivokapić, a u muzičkom dijelu programa nastupio je na harmonici Lazar Đurović učenik Muzičke škole iz Bačke Topole.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Damjan

Crgorcima iz Lovćenca i okoline, su bez prava da glasaju u svojoj domovini i zato ih ne varajte da su Crnogorci.

student mne zg

Imaju sjajnu nacionalnu biblioteku u sklopu centra, tamo sam pronašao i kopirao knjigu koju nijesam mogao naći ni u CG. Došao sam iz Zagreba na pola sata, ostao sam cijeli dan, vrlo su ljubazni i velike cg patriote.

Sekićanin

Lijepo je bilo u petak biti na književnoj večeri u Lovćencu. Uvijek je tako kad svoji dođu kod svojte.