10 °

max 15 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjednik Saveza Crnogoraca Hrvatske: Dati glas onima koji Crnu Goru vode ka Evropskoj uniji

Izvor: Skala radio

Dijaspora

Comments 0

Predsjednik Saveza Crnogoraca Hrvatske: Dati glas onima koji Crnu Goru vode ka Evropskoj uniji

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom lokalnih izbora u 13 opština i Glavnom gradu Crne Gore, koji će se održati u neđelju 23. oktobra, građanima se obratio predsjednik Saveza Crnogoraca Hrvatske Ljubo Radović.

"Za vrijeme sveukupnog političkog rada i djelovanja, tako i uoči ovih lokalnih izbora, stranački prvaci i njihovi saradnici predstavljaju se sveukupnoj javnosti Crne Gore, njenoj dijaspori i svojim biračima. Ko ima dobar želudac, ima što slušati i gledati što se radi od naše matične domovine", kaže on.

Dodaje da razumije sve one koji ćute i drže se podalje od svega što je danas na društvenoj sceni u Crnoj Gori, ali kako kaže vjeruje da su ćutanje i pasivnost svakog pojedinca najveća politička i svaka druga šteta za jedno društvo i društveni poredak.

"Od kasnih devedesetih do danas imali smo i imamo prilike gledati, a bogami mnogi i ośećati politički brlog određenih skupina ljudi i njihovih vođa na političkim prostorima bivše nam zajedničke federativne domovine. No, puštimo druge. Gledajmo sami sebe. Crna Gora se u tom političkom brlogu svakako i svakojako valjala. Ipak, nekako smo, poslije Slovenije i Hrvatske, makar zeru bili ispred drugih i koliko - toliko na tragu civilizovanijeg društva Evrope i svijeta. Sa svim greškama i zloupotrebama svih vrsta, crnogorsko društvo je išlo polako, ali u kontinuitetu, naprijed.

Prije nešto više od dvije godine, dogodila se smjena vlasti na državnom nivou. Tamo đe ima imalo sreće, to je društveni napredak, korak naprijed u daljoj demokratizaciji društva. Nijesam bio vizionar kad sam odmah nakon tadašnjih izbora, 04. septembra 2020. godine, javno, za „Skala“ radio izjavio: „Ako se u Crnoj Gori bude ostvarivala velikosrpska ideologija, onda je pukla pogibija Crnoj Gori i mnogima u okruženju.“ Da te snage ne mogu dobra donijeti Crnoj Gori znao je i dobar dio građana Crne Gore. Nažalost, to se obistinilo. Svakodnevno śedočimo nezapamćenoj velikosrpskoj okupaciji svega što je crnogorsko, a naročito okupaciji i otimanju crnogorske kulture i istorije i urušavanju njenog ugleda", naveo je on.

Biračima poručuje da preko 90% unutrašnjeg uređenja države i lokalnih zajednica utvrđuju sami.

"Glasanjem se dobija ili gubi bitka za Crnu Goru. Nije istina da ima razloga djelovati nemoćno ili nezainteresovano za sudbinu naše zemlje i njenih lokalnih samouprava. Ne pije vodu da i onako ne možemo uticati na to. Izađi i glasaj! U tome je prvi i najjači uticaj svakog pojedinca na buduće ustrojstvo i funkcionisanje države i njenih lokalnih samouprava.

Apstinenti, dijaspora i glasači-suverenisti najbrojnije su glasačke skupine crnogorskog društva koje su iskreno odane građanskoj Crnoj Gori i njenom prosperitetu među zemljama Evropske unije.

Iako nema nijedne skupine vladajućih partija koje su vladale Crnom Gorom od 2006. godine bez većih i velikih grešaka, ovom prilikom pozivam sve građane u domovini i dijaspori da izađu na lokalne izbore 23. oktobra i daju svoj glas onima koji Crnu Goru vode ka Evropskoj uniji.

I još jednom, kad nas već ima toliko, oko 78%, koji želimo da nam Crna Gora bude u društvu suverenih zemalja Evropske unije, izađimo i glasajmo za one koji će ustrajati na tome putu", zaključio je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR