10 °

max 10 ° / min 4 °

Ponedjeljak

11.12.

10° / 4°

Utorak

12.12.

12° / 7°

Srijeda

13.12.

12° / 10°

Četvrtak

14.12.

12° / 8°

Petak

15.12.

10° / 3°

Subota

16.12.

4° / -0°

Nedjelja

17.12.

4° / -1°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skup upozorenja u Frankfurtu: Podržavamo protest slobodnomislećih građana Crne Gore

Dijaspora

Comments 4

Skup upozorenja u Frankfurtu: Podržavamo protest slobodnomislećih građana Crne Gore

"Već dvije godine i prema nama je, kao i prema svim čestitim patriotama koji iz bijelog svijeta vole Crnu Goru, usmjeren njihov revanšizam. Dijaspori se prijeti brisanjem iz registara prebivališta i sve se čini da umanje njeno prisustvo, značaj i uticaj."

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorska dijaspora u Njemačkoj organizovala je danas u Frankfurtu, ispred Generalnog konzulata Crne Gore, pripremni javni skup upozorenja u znak podrške protestima za slobodnu i sekularnu Crnu Goru

"Već dvije godine Crna Gora izložena je brutalnim napadima velikosrpskih i pro-ruskih političkih agenata koji su nebudnošću i nepažnjom patriotskih snaga uspjeli ovladati crnogorskim instutucijama. Velikosrpski i pro-ruski eksponenti iznutra uništavaju državu Crnu Goru u čemu im žestoko pomažu istorijski neprijatelji crnogorske državnosti i samostalnosti. Napadaju se temeljne vrijednosti Crne Gore―sekularizam, antifažizam, multikonfesionalnost, multikulturalnost i tradicionalna posvećenost evropskim vrijednostima", navodi se u saopštenju koje potpisuje Emira M Ličina, predsjednica eMDe Alijanse-Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj.

"Dijaspora je (od)uvijek snažno stajala uz Crnu Goru i bila bedem odbrane njene nezavisnosti. Dušmani Crne Gore prepoznali su u crnogorskoj dijaspori snagu koja se neće dati pokoriti. Već dvije godine dijaspora se odupire vladajućem neprijateljskom režimu. Već dvije godine i prema nama je, kao i prema svim čestitim patriotama koji iz bijelog svijeta vole Crnu Goru, usmjeren njihov revanšizam. Dijaspori se prijeti brisanjem iz registara prebivališta i sve se čini da umanje njeno prisustvo, značaj i uticaj."

"Crnogorska dijaspora u Njemačkoj snažno podržava proteste slobodnomislećih, patriotski orijentisanih građana koji žele modernu, slobodnu i sekularnu Crnu Goru, koja će biti prva sljedeća članica Evropske unije. U znak podrške protestima u Crnoj Gori, crnogorska dijapora u Njemačkoj organizuje pripremni javni skup upozorenja. Ukoliko u narednom periodu nastave sa brutalnim napadima na Crnu Goru, njenu državnost i ustavnost, dijaspora će organizovati masovne proteste u velikim evropskim centrima i informisati najviše evropske političke zvaničnije i strukture u o svim detaljima ataka na državu Crnu Goru", zaključuje se u saopštenju dijaspore.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Karmen Pekić

Za svoju majku, svoju jedinu domovinu CRNU GORU

Nikola

Bravo i puno hvala braćo i sestre!

Oksim

Ova Emira je čudo i za svako postovanje!