9 °

max 10 ° / min 4 °

Ponedjeljak

11.12.

10° / 4°

Utorak

12.12.

12° / 7°

Srijeda

13.12.

12° / 10°

Četvrtak

14.12.

12° / 8°

Petak

15.12.

10° / 3°

Subota

16.12.

4° / -0°

Nedjelja

17.12.

4° / -1°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Inicijativa dijaspore iz Rožaja: Najveće gradsko priznanje Đukanoviću, Markoviću i Veljoviću zbog 1999.

Izvor: Dijaspora Rožaje

Dijaspora

Comments 5

Inicijativa dijaspore iz Rožaja: Najveće gradsko priznanje Đukanoviću, Markoviću i Veljoviću zbog 1999.

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Dijaspora iz Rožaja, kako su saopštili, uputiće inicijativu Opštini Rožaje, da odlazećem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, zbog politike koju je vodio 1999. godine, tokom rata na Kosovu, kada su desetine hiljada nevoljnika našle spas u Crnoj Gori, bude dodijeljeno najveće gradsko priznanje – „30. septembar“.

Za istu nagradu predložiće i tadašnjeg šefa Službe državne bezbjednosti Duška Markovića i komandanta Specijalne antiterorističke jedinice Veselina Veljovića.

Nagrada „30. septembar“ dodjeljuje se za najviše zasluge i postignute rezultate „u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog postojanja“.

Ona može biti dodijeljena i pojedincima koji ne žive na teritoriji opštine Rožaje, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za opštinu.

- Đukanović, Marković i Veljović i njihovi saradnici zavrjeđuju ovo priznanje za sve što su učinili tokom rata na Kosovu 1999. godine kada su, bez bilo kakve rezerve, spasili desetine hiljada izbjeglica sa Kosova od srbijanskih hordi i paravojnih jedinica. Tokom rata na Kosovu, pod naletom srbijanskih trupa, u Crnu Goru je, preko teritorije Rožaja, prebjeglo oko 150.000 nevoljnika. Da bi zaštitila kosovske izbjeglice, tadašnja vlada, na čelu sa Đukanovićem, u saradnji sa Markovićem i Veljovićem, kao čelnicima sektora bezbjednosti, uspjela je da sačuva mir i stabilnost u državi, koristeći se strateškim odlukama ravnim onima sa Neretve i Sutjeske pod vođstvom maršala Tita. Tadašnja vlada Crne Gore spasila je Rožaje, njeno stanovništvo i kosovske izbjeglice sudbine Srebrenice – poručili su u saopštenju iz rožajske dijaspore.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Megi

Biti na vlast 30 godina nije lako, a posebno pod pritiskom Miloševićevog režima (izuzetak nekih propusta ali on se i javno izvinuo za svoje greške i propuste u vezi izbjeglica iz BIH i Dubrovnik). A zasluge je stekao sa izbjeglicama sa Kosova 1999 onda obnavljanje državnosti 2006 i učlanjenje CG u N

Katunjanin

Cijela gradjanska Crna Gora kao i manji broj Srba ,ponosni su na G-dina Djukanovica koji je rizikujuci sopsteni zivot i sukob sa tadasnjom JNA zastitio pogrom gradjana Rozaja i zbjeglica sa Kosova i sacuvao obraz Crne Gore i Crnogoske tradicije ." Na muci se poznaju junaci " .Da je vjecna !

Legenda

@Film slažem se sa vama na gradskoj dok je na vrijeme,ili na e tv,jer državna tv je sada pod SPC,i urom