15 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
eMDe Alijansa Daniloviću: Prestanite da napadate FCJK

Dijaspora

Comments 3

eMDe Alijansa Daniloviću: Prestanite da napadate FCJK

Autor: Antena M

  • Viber

Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj "eMDe Alijansa" najoštrije osuđuje stavove političara Gorana Danilovića, direktora Agencije za kontrolu kvaliteta visokog obrazovanja, koje konstantno upućuje jednoj od najboljih i najproduktivnijih visokoškolskih ustanova u Crnoj Gori, Fakultetu za crnogorski jezik i književnost. Dobro nam je poznata motivacija gospodina Danilovića, jednog od glavnih kelnera velikosrpske kuhinje u Crnoj Gori, koji se tokom svoje političke karijere proslavio negiranjem crnogorskog identiteta i jezika, te pokušajima da unizi rad FCJK. Vjerovatno ga je to i preporučilo odlazećoj Vladi Crne Gore za tako visoku i važnu poziciju u sistemu obrazovanja pošto, kao što je cijeloj javnosti poznato, drugih referenci nema. Ali ima zacrtane zadatke koje su mu isporučili njegovi šefovi u Crkvi Srbije i kreatori srpske hegemonističke politike na prostoru Crne Gore. 

Što se nas kao zajednice tiče, vjerujemo da dijelimo stav o FCJK s većinom građana Crne Gore da se radi o izuzetnoj instituciji koja već godinama predano radi na afirmaciji crnogorske jezičke i kulturne baštine i koja jedina tokom posljednje tri godine javno govori o problemima u crnogorskom društvu i brani poziv intelektualaca koji ne pristaju da ćute.

Otrovne opaske o njihovome radu političara Danilovića političke su a ne suštinske prirode te mu zato poručujemo da se mane ćorava posla i ne komentariše stvari za koje nije kompetentan. Ako kojim slučajem pokuša osporiti rad FCJK neka bude upoznat s tim da će cijela dijaspora iz Crne Gore svim silama braniti tu instituciju. O radu gospodina Danilovića i njegovim pritiscima na akademsku zajednicu upoznaćemo brojne filološke katedre i kulturne institucije širom Njemačke kako bi imali uvida u to kako političari u Crnoj Gori ugrožavaju integritet visokonaučnih institucija.


Emira M. Ličina
Predsjednica eMDe Alijanse

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Vanja

Ako dirnu u FCJK, to bi im se moglo obiti o glavu. Ulice bi im rekle sta gradjani misle o tome.

pomoćnica

Na sajtu Agencije direktora Danilovića u spisku zaposlenih ne vidim pomoćnicu direktora gospođu Radunović. Daniloviću, možete li objasniti javnosti koji je sada status gospođe Radunović u Agenciji, a pošto je nema na spisku zaposlenih šta se desilo sa njom?

BeLveder

FCJK ne smije pasti! Sve što je u ljudskoj moći učiniti ćemo da zadržimo Nijemce (svetosavske klerofašiste). Dok god budete čuli na Ljubinom grobu (FCJK) pucanje naših pušaka (kritike nacistima), apostoli neće proći. Kada toga više ne bude, onda znajte da na njemu nema više živih Crnogoraca.“