Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Osnovano udruženje crnogorske manjine "Montenegro“ u Albaniji

Dijaspora

Comments 0

Osnovano udruženje crnogorske manjine "Montenegro“ u Albaniji

Autor: Antena M

  • Viber

U Skadru je juče održana Generalna skupština za osnivanje udruženja "Montenegro“, koje je novo udruženje crnogorske manjine u Republici Albaniji. Predsjednik ovog udruženja biće Alban (Bane) Seknić, koji potiče iz poznate porodice crnogorske manjine u Skadru, saopšteno je iz Uprave za dijasporu. 

Osnivačkoj skupštini prisustvovao je direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Arben Jakupi, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Tirani Đorđe Janković, predstavnik crnogorske manjine u Albaniji, Marinko Ćulafić, počasni konzul u Skadru Sokol Hoxha, samostalni savjetnik u Upravi, Zoran Đukanović, intelektualaci, pripadnici crnogorske manjine u Skadru… “Jakupi je obećao punu podršku udruženju "Montenegro" i crnogorskoj manjini u Skadru kroz projekte za realizaciju programa ovog udruženja.

Predstavnik Crnogorske manjine u Odboru za Nacionalne Manjine u Albaniji Marinko Ćulafić je stvaranje ovog udruženja smatrao važnim događajem za reorganizaciju Skadarskih crnogoraca i garantovao podršku Odbora u budućnosti. Takođe, na ovom sastanku razgovarao je o novom popisu stanovništva "Census" i koracima koji će biti preduzeti na podizanju svijesti i informisanju o ovom veoma važnom procesu za crnogorsku manjinu u Albaniji”, naveli su u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR