16 °

max 16 ° / min 11 °

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorska dijaspora iz SAD poziva građane u CG na bojkot popisa

Dijaspora

Comments 2

Crnogorska dijaspora iz SAD poziva građane u CG na bojkot popisa

Autor: Antena M

  • Viber

Što se više približava najavljeni popis stanovništva u Crnoj Gori, marionetska vlast i njeni saveznici iz Crkve Srbije postaju sve agresivniji, poručuju iz Crogorsko-američke asocijacije Cetinje.

"Popis bi trebalo da podrazumijeva slobodno iskazivanje bez ikakvih pritisaka! Međutim, već duže prisustvujemo besprizornoj propagandi u kojoj se „projektanti“ tzv Srpskog sveta ne zadržavaju samo na prisvajanju svega crnogorskoga, nego posežu i za znamenitim Hrvatima, preko bilborda koji građane Crne gore trebaju „podučiti“ ko su i što su! U tom smislu u akciju su se dali i popovi Crkve Srbije, obilazeći sela, nudeći finansijsku pomoć, a onima koji su malo „tvrđi“ za ubjeđivanje ostavljaju prokletstvo ako se ne izjasne kao Srbi na predstojećem popisu!", navode u saopštenju.

U svu tu klerofašističku ujdurmu se, dodaju, uključio i srpski patrijarh Porfirije, koji usred Podgorice, a da se ni malo ne zastidi na najbrutalniji manipulatorski način negira sve crnogorsko služeći se pritom najmonstruoznijim lažima, tvrdeći kako su srpski korijeni u Crnoj Gori, prisvajajući tursko utvrđenje na obali Ribnice, nastalo tri vijeka nakon Nemanjića.

"Porfirije Perić zaboravlja da je Stefan Nemanja razorio Duklju i u nju došao kao osvajač, pri čemu je poštedio samo Kotor od koga je napravio administrativni centar.

Ako je Kosovo „srce Srbije“ a Crna Gora „duša svih Srba“, teško da se ovakva bića mogu sastaviti sa sobom samima, izuzev u nekoj virtuelnoj stvarnosti!

S obzirom da ovaj popis više liči na najprljaviju predizbornu kampanju, vođenu samo sa srpske klerofašističke strana i njihovih izvršitelja, bez ikakve šanse da se obezbijedi slobodno iskazivanje bez svakodnevnih pritisaka i propagandističkog djelovanja, pri čemu se ljudima iz okruženja nude primamljive cifre kako bi učestvovali na tom popisu lažnim predstavljanjem.

Stoga crnogorska dijaspora iz SAD poziva sunarodnike i članove svojih familija u Crnoj Gori na bojkot ovakvog iskonstruisanog i sramnog popisa, i traži da se preduzmu sve zakonske mjere kako bi se spriječili pritisci i propaganda u vezi sa popisom a koja ima prepoznatljiv „rukopis“ Aleksandra Vučića, njegovih emisara iz Crkve Srbije i uslužnih kvislinško-veleizdajničkih političara u Crnoj Gori!", zaključuju u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Zorane

Je li ko vidio Zorana Raicevica, agenta SPC u dijaspori?

Jelens

Bravo, bojkot nego sto, nece nas posrbljsvat , janicari!