12 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Četvrtak

09.05.

16° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorsko vijeće Srbije: Omaž Njegošu u Vrbasu

Dijaspora

Comments 9

Crnogorsko vijeće Srbije: Omaž Njegošu u Vrbasu

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom obilježavanja Njegoševog dana, crnogorskog praznika kulture, sinoć u Vrbasu u organizaciji Crnogorskog vijeća Srbije izveden je scensko-likovni performans „Omaž Njegošu.“

U sali centra za fuzičku kulturu „Drago Jovović“ nastupio je prvak crnogorskog pozorišta Slobodan Marunović. On je  izveo monologe iz Njegoševih djela „Gorski vjenac“, „Luča mikrokozma“, „Noć skuplja vijeka“, kao i odlomak iz kultne predstave dr Slobodana Tomovića „Potonja ura Njegoševa“, u režiji Blagote Erakovića.

U sklopu performansa otvorena je izložba grafika „Oreol mikrokozma“, proslavljenog crnogorskog slikara Dimitrija Popovića, posvećena 210 godina od Njegoševog rođenja.

Ovaj scensko-poetski završen je aplauzom, čime je vrbaska publika pozdravila velikog crnogorskog glumca Slobodana Marunovića, navodi se u saopštenju Crnogorskog vijeća Srbije, koje potpisuje predsjednik Vijeća Mirko Zečević .

 

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

trešnjevo

@rade Milenko Perović je jedan od najvećih crnogorskih interektalaca poslije drugog svjedskog rada. Njegove kolumne i pogled na crnogorsku stvarnost i borbu kaja nam predstoji nećemo nikada zaboraviti.

Crnogorka

@DUJAN Voljela bih da je tako kako kazete i valjalo bi da, malo podrobnije, neko kaze nesto vise na tu temu.Ovako smo u zabludu, jer nismo upoznati sa stvarnim stanjem.

Crnogorka

@vukša Slazem se.Znam da je za crnogorske intelektualce iz Vrbasa,a koji se redom izjasnjavaju kao Srbi,postojalo ime crnogorski Harvard.Skupina koja je dala debeli diprinos velikosrpskoj politici,sa pozicija na kojima su bili.Baleticka,Vucelic,Koprivica i ostali koji su bili u srpskim medijima,..