24 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

13.04.

26° / 15°

Nedjelja

14.04.

26° / 16°

Ponedjeljak

15.04.

24° / 16°

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

14° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Dobro veče Crna Goro" u Njujorku u izvedbi Slobodana Marunovića

Dijaspora

Comments 0

"Dobro veče Crna Goro" u Njujorku u izvedbi Slobodana Marunovića

Autor: Antena M

  • Viber

U Njujorku je sinoć u organizaciji ,,Crnogorskog društva 13.jul" iz Njujorka, održan performans ,,Dobro veče Crna Goro" u izvođenju prvaka Crnogorskog narodnog pozorišta, glumca Slobodana Marunovića.

Na početku večeri, pred velikim brojem  naših uglednih iseljenika-dijaspore, prisutnima su se obratili v.d. generalnog konzula Crne Gore Amer Cikotić i potpredsjednik Crnogorskog društva “13. jul” Božidar Batko Šaranović.

U dvočasnom programu Marunović se predstavio sa monolozima iz predstava ,,Potonja ura Njegoševa", ,,Az Makarije", ,,Balkanska carica", a čuli su se stvaralaštvo i stihovi Petra Ii Petrovića Njegoša, kralja Nikole, Slobodana Tomovića, Vita Nikolića, Avda Međedovića, Lesa Ivanovića, Jevrema Brkovića, Dušana Kostića, Ratka Vujoševića, Rista Ratkovića, Bobana Velimirovića i brojnih pjesnika iz Crne Gore.

Publika je sa pažnjom i izraženim emocijama tokom izvođenja programa pozdravljala Marunovićevo briljantno izvođenje dok su se na velikom platnu u intermecima mogli vidjeti kadrovi iz tv filmova Blagote Erakovića u kojima je Marunovic tumačio likove Njegoša i Krsta Popovića.

U dostojanstvenoj i svečanoj atmosferi prije, tokom i nakon performansa moglo se prepoznati ono što je uvijek krasilo Crnu Goru, kao što su prijateljsko, eultičko i iznad svega građansko.

Na kraju programa koji je završen sa izvođenjem Njegoševe pjesme ,,Noć skuplja vijeka" publika je dugim aplauzom pozdravila glumca Marunovića koji je pokazao da je kultura istinski i najbolji ambasador Crne Gore, koja spaja i poništava sve razlike među ljudima.

Performans je održan u svečanoj dvorani - Long Island City (Renaissance Hall), u vlasništcu uglednog biznismena, patriote i donatora svih aktivnosti crnogorske zajednice u SAD, Refka Radončića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR