24 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svečanost u Lovćencu u susret 21. maju

Dijaspora

Comments 2

Svečanost u Lovćencu u susret 21. maju

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom Dana nezavisnosti Crne Gore održana je svečanost u sali Doma kulture u Lovćencu. Svečano obilježavanje praznika sa odabranim kulturno-umjetničkim programom organizavalo je Udruženja Crnogoraca Lovćenca.

Nastupili su članovi KUD Petar II Petrović Njegoš iz Lovćenca, guslar Rajko Radović sa Cetinja i Duo Ostojić.

Poznati crnogorski rok gitarista Ivan Ostojić je sa svojom ćerkom, talentovanom pjevačicom Sonjom Ostojić održao mini koncert sa repertoarom koji se sastojao od crnogorskih etno pjesama prilagođenih za gitaru. Publika je uživala u njegovom virtuoznom sviranju i kristalno čistom glasu mlade pjevačice.

“Crnogorska etno muzika je ispunjena dobrim ritmovima. Iako sam rok muzičar odavno se interesujem za etnomuzikologiju i tako je nastao ovaj spoj. Naravno da mi je puno srce i zbog toga što nastupam sa ćerkom”, kaže Ivan.

Govorila je i generalna konzulka Crne Gore u Srbiji Nevenka Ćirović.

„Uvijek se obilježavanje državnih praznika u Lovćencu organizuje sa dužnom pažnjom i Crna Gora može biti ponosna na ovo mjesto i na ljude koji ovdje žive“, kazala je Ćirović.

Svečanosti su prisustvovali i konzul Bogoljub Jegdić, predstavnici Opštine Mali Iđoš, kao i članovi Nacionalnog savjeta Crnogoraca i brojnih udruženja.

Program je vodila Isidora Šibalić iz Vrbasa. Organizator događaja Nikola Muhadinović, predsjednik Udruženja Crnogoraca Lovćenca, rekao je da je ovo za njihovo udruženje značajan praznik i da im je bilo zadovoljstvo što su žiteljima Lovćenca mogli da prirede ovu svečanost.

Projekat je podržala Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Crne Gore i Opština Mali Iđoš.

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Istina.VO-MNE

SNS manifeastacija bez Lovćenčana u Lovćencu. Dovedeni aktivisti SNS iz okolnih mjesta. I to udruženje je pod direktnim patronatom SNS i nesrečnog nacionalnog savjeta. Želi se prikazati srpko-crnogorska idila, i prikriti strahovit pritisak na crnogorsku zajednicu od strane režima.

Kollonista

SNS kombinacija. Malo je tu bilo Lovćenčana, već dovedeni sns crnogorci iz Vrbasa i okoline. Tamo đe je Ćirovićka i nac. savjet, tu je mutna igra