22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predavanje o Crnoj Gori u Argentini

Dijaspora

Tag Gallery
Comments 1

Predavanje o Crnoj Gori u Argentini

Autor: Antena M

  • Viber

Kao dio raznih aktivnosti koje realizuje Crnogorska zajednica Buenos Ajresa koje imaju za cilj promociju istorije i kulture Crne Gore, u petak, 14. juna u srednjoj školi “Del Libertador” u glavnom gradu Argentine, održano je predavanje o Crnoj Gori.

Predavanje na temu evolucije raznih naroda koji su naseljavali regiju Balkana kroz istoriju, te rađanju i razvoju crnogorske nacije do obnove njene nezavisnosti 2006. godine, održao je profesor Huan Vladimir Martinović, aktuelni predsjednik crnogorske zajednice. 

Tokom predavanja profesor Martinović govorio je o Duklji, Zeti, Knjaževini i Kraljevini Crne Gore, Jugoslaviji, CrnojGori nakon obnove njene nezavisnosti i njenom Ustavu, prikazujući fotografije koje predstavljaju sve pomenute epohe crnogorske istorije, navodi se u saopštenju. 

Takođ prikazan je video o Crnoj Gori, njenim nacionalnim simbolima, pejzažima, kuhinji, likovnoj umjetnosti, tradicionalnoj nošnji, muzici, filmu i sportu.

Učenici su nakon veoma pažljivog slušanja predavanja pripremili upitnik na temu Crne Gore, te postavili niz pitanja profesoru Martinoviću.

Predavanju su prisustvovali profesor Emilio Príncipe, koordinator projekata iz ove obrazovne ustanove, profesor Havijer Marineli, zamjenik direktora škole i dr. Sandra Rabic, profesorica istorije.

Kao znak zahvalnosti, Crnogorska zajednica Buenos Ajresa poklonila je školi crnogorsku zastavu i veliki broj razglednica koje prikazuju pejzaže Crne Gore i crnogorsku tradicionalu nošnju.

"Zahvaljujemo prof. Príncipeu i rukovodstvu škole Del Libertador iz Buenos Ajresa na pozivu, interesu i toplini kojom su dočekali članove našeg udruženja. Da je vječna CrnaGora", poručili su iz Crnogorske zajednice Buenos Ajresa.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mira Radovič

Hvala vam što se pridružujete nama kojima je Crna Gora u srcu!!!! Da je vječna!!!!!!!!!