15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Može li Amfilohije biti prvi crnogorski patrijarh?

Izvor: slobodnaevropa.org

Autor: Jelena Ćetković

  • viber

Misko

Amfi je imao sansu evo 13 godina da postane duhovni vodja Crnogoraca sto je prokockao sa svojiem srbovanjem,ali sada on bi trebao da se okrene za 180 stepeni,sto nije nemoguce to je poznato u istoriji,jer kad je drzava u pitanju svi smo mi sicusni a drzava vjecna makar kod nas Crnogoraca pa da osta poslijednji,mozda ima jos jednu sansu,ali mu vrijeme neumitno istice!

Vuko

Nikada ne bih priznao jednog osvijedocenog cetnika na celu nase svete Crnogorske pravoslavne crkve. Jednog provokatora koji nas Crnogorce naziva komunistickim kopiladima. Koji je naoruzanog kriminalca Arkana dovodio u sveti Cetinjski manastir da prijeti cetinjanima. Crna Goro, nemoj u ambis.

Djuro Vučinić

@MARTIN,.... ja kažem školski Martine. Hajdete Vi svima nama kažite što je ovđe netačno.Ovo oko g Amfilohija za Crnogorskog Patrijarha ne znam,to je možda priča vladajuće koalicije da joj "prođe dan".Takva transformacija je nemoguća,to je samo promjena forme,ali suštima ostaje ista...nema Crnogoraca

Crnogorski pecat

Lako je prepoznatljivo da je pismo "instruisano" jer mu je polaziste neuredno. A sto se tice Amfilohija, ne bi bilo dobro ni pomisliti da ga neko predlozi za celo Crnogorske pravoslavne crkve, jer bi to, njegovom zaslugom posebno, bilo ruganje Crnogrorcima i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Sveta nasa CPCP

Koliko mozemo nisko pasti kad neko moze da predlozi ovu osobu za crkvenog poglavara u CG. Pobogu, to bi bila nepravda i grijeh prema Crnoj Gori, i prema svima nama koji smo prirodni Crnogorci, kako je sam sv Petar Cetinjski rekao. Sama pkmisao na to tjera nas na zgrazavanje. Ne!

Nema sanse

@Misko, Nema sansu, iako on debelo kalkulise i na sve nacine osujecuje CPC. Vudjeli smo sto radi sa Ukrajincem, posjecuju se i petljaju iza ledja Rusiji, a Bojovica na sve nacine blate. Amfilohije objavljuje dio pisma dje se blati Bojovic, a dugi dio ne jer taj dio otkriva "vezu" Amfilohija sa Upc.

S. Vujović

Ljudima nije Dato da proklinju; imaju pravo samo Blagosiljati, u ime Hristove Univerzalne Ljubavi! Stoga bi Amfilohije kao patrijarh bila jeres! Ne isključujem njegovu "perestrojku", pa je i takav neprirodni čin moguć! Crna Gora je odavno Zemlja čuda!

Kuda to idemo

Bugarska pravoslavna crkva Grcka pravoslavna crkva, Ruska pravoslavna crkva, Srpska pravoslavna crkva... Pravoslavna crkva Crne Gore (sic!) E, vidite li sad ovu ideju? I sto je sad to do KALKULACIJA u koju se opet ( sad zauvijek) utapa Crnogorska pravoslavna crkva. NE! NE srbizaciji na mala vrata

СЦГРС

Sv. Petar Cetinjski u obraćanju Crnogorcima i Brđanima traži od njih da pruže pomoć Pećkoj patrijaršiji, koja je "srpska crkva svega slavenosrpskoga naroda i mati svijeh srpskijeh crkavah, u koju su patrijari naši stojali i koju su cari naši ogradili"