23 °

max 28 ° / min 20 °

Utorak

22.09.

28° / 20°

Srijeda

23.09.

22° / 19°

Četvrtak

24.09.

25° / 18°

Petak

25.09.

22° / 20°

Subota

26.09.

22° / 18°

Nedjelja

27.09.

19° / 16°

Ponedjeljak

28.09.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Protest crnogorskih rodoljuba i političkih zatvorenika iz "Jusovače" 14. oktobra 1920.

Autor: Antena M


Vuk

Detalj iz dokumenta "...ujedinjenje Crne Gore sa Srbijom i tako ujedinjena da stupi u zajedničku otadžbinu našeg troimenog naroda Srba,Hrvata i Slovenaca." NASEG troimenog naroda?! A dje su Crnogorci? Hvala Novace na jos jednoj potvrdi da se zelenasi nijesu osjecali kao poseban narod/nacija.

SLABASAN POK

@Vuk, Novak odje citira odluke Podgoričke skupštine od 26. novembra 1918 a ne borce za Crnu Goru. "Da se Crna Gora sa bratskom Srbijom ujedini u jednu jedinu državu pod dinastijom Karađorđevića, te tako ujedinjena stupi u zajedničku otadžbinu našeg troimenog naroda Srba, Hrvata i Slovenaca. "

KOD

Veoma ruzan pokusaj Vuce da izvuces iz konteksta ono sto su napisali izdajnici na Podgorickoj Skupstini 1918 godine i pripises tu istu recenicu borcima za Pravo Cast i Slobodu Crne Gore! Razmisljanje danasnj. Srbina iz CG:Nek nam ubijaju djecu, nek nam siluju djevojke i zene samo da smo isti narod

štrbina

Može čovjek bit i ovo i ono a kad se okrene protiv svojeg naroda i države odkači i poslednju kopču od čojstva.Dok su mala pojava to kriju i čute.Ali kad se ta sorta namnoži to im postaje ponos i hvalisanje.Pravi promjer tome je narod otrcana srpstva-od poraza i laži grade sebe ponose i viteštva.

Oštroumni

Novače,Novače.....a koliko naroda je glasalo za ulazak u NATO?Da li će se pojaviti neki Adžić 2018 i ovako pisati da su ih Nato i EU okupirali ??? Novače,Novače...

Novace, svaka cast!

Novace, ljudino! Da je srece pa da si direktor Istorijskog instituta, CANU, Univerziteta. No, svakako si direktor SVOGA ZNANJA I DAZNANJA! Bog te blagoslovio! I meni staroj oci otvaras, i ne znam koga vraga smo ucili svojevremeno na tim drustvenim fakultetima. Od srca pozdrav!