8 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Povijest ruske politike na Balkanu i zašto moskovski mediji sve više spominju malo mjesto na Jadranu

Izvor: Jutarnji.hr

Autor: Antena M

  • viber

Rusija opasna

Nažalost Crna Gora ima previše rusofila, kao i srbofila. Tu je tradicija srpskih i ruskih špijuna, još od vremena kralja Nikole. Godine 1948. to je bila masovna histerija za Rusima. Tito kao veliki državnik spriječio je. I sada se vidi da je bio u pravu.

Tito bio u pravu

Kao svjetski drzavnik uvidio je opasnost od Rusije 1948. Tito je sa izdajnicima postupio surovo kao sa izdajnicima. Danas je demkratija na balkan. način- anarhija da sve možeš da rušiš i pališ- da ne odgovaraš Čak ni budući premijer ne poštuje simbole države.

Ctrl

Uglavnom je tako.I jednostavno iza nekih dogadjaja,politickih stranaka,organizacija se moze vidjeti jasan uticaj Rusije.I moje neko misljenje je da srpski svet ne moze uspjeti bez ruskog sveta ili barem bez jake Rusije kao oslonca i glavne podrske tome i slicnih projekata.

Johnny

U Rusiji je jedina vazna „vrlina“ blizina juznoj strani Putinovih ledja. Oni davno mogu samo zagorcavat situacije i pravit "zemlje slučajeve" preko lokalnih budala, sto joj cine sa posjebnom, slovenskom, destruktivnom slascu poznatom kod nas preko srpske tradicionalne mrznje prema svim komsijama

Vanja

Novinar, slucajno ili namjerno, minimalizira uticaj Rusije u Hrvatskoj. Ruski kapital je dominantan u Hrvatskoj, tako da Covic (HDZ) nije slucajno postao ruski covjek u BiH.