16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Politika

Kako mali Đokica pravi veliku Srbiju, dok EU i CG snom mrtvijem spavaju

Autor: Antena M

  • viber

Crnogorka

Vlasti u CG su znale da se vrši "posrbljavanje" Crnogoraca. Mladi koji su upisali fakultet u SRB, kao strani državljani morali su da plate školarinu. Ako su se izjasnili da se osjećaju kao Srbijanci, platili su pola školarine. Izjava je dostavljena Pdg. i tako su gradili mržnju mladih do svoje domov

podgoricanin

izgleda da zahvaljujuci URI ovo mozemo očekivati u CG da bas ovako nova vlast tretira Crnogorce u CG. hvala Dtitanu sto oslobodio Crnu Goru od Crnogoraca pa svi vi dočekali da vas stigne kletva Svetog Peta Cetinjskog.

CG1

To je srbijanska demokratija pred kojom se evropa pravi ćorava.

Vukota

@CG1 Kaži ti meni, kako čovek iz Crbije može dobiti državljanstvo u Crnoj Gori? Nikako.

miki

Sto posto /100%/ tacno sto je napisala citateljka prava crnogorka kad nema crnogoraca. ja znam osobu koja je morala prihvatiti da je Srpkinja jer je ucijenjena radnim mjestom u zdravstvu.Radi se o samohranoj majci sa 4/cetvoro/blizanaca.koje ona sama bez stana sa svojom platom izdrzava. to vam je srpska "demokratija".

Čaj u 11

Pitanje je da li Evropskoj komisiji treba istina ili alibi za već spremaj projekat Malog Šengena.

Tajfun

Ovakvih i slicnih primjera ima na hiljade,moj rodjak u BG je ostao bez posla posle 35 god. rada zato sto nije htio da se pise Srbin,O svemu sta radi Srbija u 21vijeku,treba jednim zvanicnim dokumentom obavijestiti sve Ambasade u CG,kso i Ujedinjene nacije.Ovo su Osmanline radile prije pet vjekova.

Misko

Posto dosadasnja vlast DPS-a nista nije uradila da pomogne Crnogorcima u maticnoj drzavi i u susjedstvu to mogu da urade gradjani individualno u sto vecem broju i proslijediti ambasadama evropske unije,eto makar pokusaj da se ispravi nepravda!

Dioklo 1

Nekako mi se čini da bismo mi, koji komentarišemo na Anteni i drugim portalima, trebali da napravimo naloge na svim mrežama. Držati se dostojanstveno, hrabro i biti pravedan u komentarisanju, bez ikakvih uvreda i omalovažavanja.

DiokloBrat

@Dioklo 1 Dioklo, isto mislimo. Nego kako da se povezemo, svi smo ovdje anonimno. Trebaju intelektualne snage koje ne moraju bit s titulama vec obicni skolovani ljudi, istoricari, umjetnici, filozofi itd.da se okupe i daju pravi otpor ovome svemu. Bez mrznje na mrznu, argumenti, edukacija....

Dioklo 2

Crnogorci su oduvijek bili elitni dio Zapadnog Balkana i kroz istoriju je vrlo malo momenata gdje smo se obrukali. Ali ne treba da negiramo svoje bruke. Upravo nas izdvaja od ostalih to što svoju bruku priznajemo. Dubrovnik prije svega. Na taj način, čast živi dovijeka a bruka umire. Budimo iskreni i realni, vodimo borbu na novi način (moderan) - putem društvenih mreža i interneta. I pišite, Crnogorci. Taman niko ne čitao to, a hoće, pišite što više.

Dioklo 3

Najzanimljiviji dio naše istorije, u kontekstu nove borbe, jeste Duklja od 8. do 12. vijeka nove ere. Zamislite, na sveslovenskom saboru na Duvnu izabran je za kralja Slovena dukljanski kralj Svetopelek. Od sv. Ćirila je primio hrišćanstvo. U 12. vijeku Duklju okupira raški župan Stefan Nemanjai zaista UNIŠTAVA gradove dukljanske , a zajedno s njima i sve knjige i spise o našim precima. U Ljetopisu popa Dukljanina se kaže za Rašane da su to, ako se ne varam, davni neprijatelji i zli ljudi.

Dioklo 4

Ja kao moderan Crnogorac kažem da smo sa Srbima i Hrvatima najbliži, ali u kontekstu istorije, mnogo je bitno znati ko nas je napadao konstantno i ko je krao našu istoriju. Što smo u školi do skoro učili iz istorije da crnogorska istorija počinje sa Nemanjom? Jer Srbija nema istoriju prije Nemanje. Ružno je gledati i ćutati na sve ovo što nam srpska politika radi od 19. vijeka kao narodu. Čitajte što više o nama, Crnogorci, i pišite. Debatujte. Samo da ne ćutimo, kao što smo uvijek