14 °

max 14 ° / min 7 °

Petak

26.04.

14° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Društvo

Nije lapsus, nego državna platforma

Autor: Antena M

  • viber

mr

Ničemu dobrom se oni ne mogu nadati, dok ovo rade! Kakva sramota! Kakav blam! Koliko njih poznaje, uopšte, ove likove, a da ne govorimo znaju li što o njima!

????

Ima li iđe ikoga iz te Evrope i Amerike da osudi ovo? Dostavljaju li mediji ovo njima? Pa ovo se HITNO mora proslijediti pravim međunarodnim adresama!!! Zbog ovoga se ratuje! Sve naše prisvajaju nacisti.

Ljiljana

Da. "Kad zagrme"... A rijec nece reci. Sve je ovo sa saglasnoscu svih koje navodite u tekstu. Za ovu Vladu, Skupstinu, MVP, vise manje - i ne ocekujem nista ljudsko i posteno. Ali Univerzitet, CANU, kulturne institucije, nevladin sektor, ... - njihovo cutanje je najsramnije i najrecitije.

Baba

Što ono reče "otac nacije": LAŽ JE SRPSKO IME!

Bojan

@Baba Možda je lagao kad je to rekao/napisao.

Ancy

Dobrica Ćosića opisao je značaj laži za istoriju svoga naroda. Manje je poznato da je na istu temu nešto rekao i Ilarion Ruvarac, arhimandrit i istoričar, začetnik kritičke škole u srpskoj istoriografiji.

Vladimir

@Ancy ,procitajte prvo sta je Cosic opisao..Knjiga str.96-97 izdanje 2007,pa onda citirajte...a ne floskula,pa bum..

Vladimir

@Baba , i Vi upadate u manir citiranja floskula ...Prvo odakle Vam to ,da Cosic otac nacije..Drugo procitajte njegovo delo gde govori o tome,pa onda citirajte..Izdanje 2007 str 96-97....Knjiga Deobe..pa onda kad procitate...onda slobodno citirajte,ali pravilno..

Onogošt

Uzima onaj koji nema.Za žaljenje je što su oni ubjeđeni da su u pravu I lažu sami sebe.Ali neka mi to nosimo u srcu I duši I to nam je duševna hrana.Oni su toga I željni I gladni.

Cetinjanka

E jesmo, vala, svi srBskog porijekla... E sramota nas znala kad to poričemo!!! N'o mi nije jasno kako smo mi, Crnogorci, spominjati prije Srba, a od njih smo nastali? I zašto smo prvo bili Dukljani, Zećani, pa sad Crnogorci a ne, jednostavno, Srbi? Aj' više ste pres..li sa lažima i krećenjem istorij

Cetinjanka

A i neka mi neko, od ovih što vele e je Njegoš srBskog porijekla, objasni ovo što je naveo u pismu Simu Sarajliji- "N'o siromašna i kršna Crna Gora ne haje ni za Nemanje, ni za Murate pa čak ni za Bonaparte..." Zašto je, Njegoš, ubroja' Nemanje među neprijatelje Crne Gore, a isti smo narod, čoče?

Prolaznik

@Cetinjanka Da li znate šta znači riječ "hajati" i po čemu ste zaključili da Njegoš, koji je napisao "Srbin Srbinu na časti zahvaljuje", u navedenom pismu nabraja neprijatelje? Takođe, ako su već Nemanjići neprijatelji Crne Gore zašto ih je u svom kalendaru imao i slavio Đurađ Crnojević?

Cetinjanka

@Prolaznik postojao je označen u kalendaru Stefan Dečanski, ali crnim slovima... a, koliko se ja razumijem, slavi se ono što je obilježeno crvenim slovima a ne crnim. Tako da, ovo ti ne prolazi. Sljedeće, jednako je mislio pod "hajati" i na Nemanje, Murate, Bonaparte.

Prolaznik

@Cetinjanka Postojali su i Sveti Sava, Stefan Nemanja (crveno slovo). Po pitanju Njegoševig citata, da li ste pročitali sve vezano za taj događaj? Odnosno, sve što je bilo napisano u časopisu “Golubica” ili ste samo uzeli delove koji se uklapaju u određenu ideologiju?